העלייה לארץ של שמעון מוסקל

סבא והנכדה שני בהונגריה
סבי והוריו כשהיה קטן ברומניה
התגברות על קשיי קליטה

שמי הוא שמעון ושם המשפחה שלי הוא מוסקל. נולדתי בתאריך 23.05.55 בעיר Baia Mare שברומניה, בחבל ארץ שנקרא טרנסילבניה (Transilivania), באזור שיש בו מכרות זהב.

הוריי היו ניצולי שואה שאיבדו חלק ניכר מיקיריהם בשואה. שמו של מאיר, ושם אמי שיינה. בשנת 1965 עלינו לישראל. אבי עבד בתע"ש ואמי הייתה עקרת בית.

חבלי הקליטה היו לא קלים. תקופת ילדותי מתחלקת עד גיל 10, אז גרנו ברומניה ומגיל 10, אז גרנו ברעננה. רוב הזמן שיחקנו כדורגל ברחוב והרבה פעמים פינג פונג במתנס. התחביבים שלי הם ירי למטרה ושחייה.

בילדותי עם הוריי ברומניה

תמונה 1

החפץ שעובר ביננו מדור לדור במשפחתנו הוא קערת פסח שהייתה שייכת לסבתי חיה. אירוע מיוחד משמעותי בחיי היה פציעתי ממוקש בשנת 1981 באימון.

לסיכום: למרות קשיי הקליטה הצלחתי להתגבר על כל המכשולים ולנהל חיים כמו כל בן אדם במדינה.

הזוית האישית

שני: אני רוצה לאחל לסבי שיחיה לחיים ארוכים ושתמיד ישמח שייהנה בכל מה שהוא עושה ויעשה דברים שעושים לו טוב.  למדתי במהלך התיעוד על סבי הרבה דברים, לדוגמא – על פציעתו ממוקש בשנת 1981.

חבלי קליטה
הקשיים הכרוכים בהסתגלות לחברה חדשה

טרנסילבניה
אזור היסטורי המשתרע בחלקה המערבי והמרכזי של רומניה. תולדותיו היו קשורות בעת העתיקה לממלכת דאקיה ומאוחר יותר למשך אלף שנה עד 1918 לממלכת הונגריה על גלגוליה. (ויקיפדיה)

”למרות קשיי הקליטה הצלחתי להתגבר על כל המכשולים ולנהל חיים כמו כל בן אדם במדינה“