העלייה לארץ מאוהיו

מפגש קשר רב-דורי בבית הספר
סיפורה של סבתא

סבתא מיכל נולדה בשנת 1947, בקליבלנד אוהיו, שבארצות הברית, למשפחה יהודית – משפחת רוטמן.

בשנת 1967 מיכל הגיעה לארץ ישראל לשנה באמצע לימודיה באוניברסיטה. היא הייתה כאן בזמן מלחמת ששת הימים, שפרצה בחודש יוני 1967. המלחמה הייתה בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, והיא הסתיימה בניצחון ישראל. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון, כולל השתלטות הכוחות הישראליים על מרחב ירושלים כולו, כולל ירושלים המזרחית והעיר העתיקה בירושלים.

סבתא גרה אז בירושלים והיא נסעה יום יום לבית החולים כדי לסייע בחבישת חיילים פצועים. אחרי שנה אחת סבתא חזרה לארה"ב להמשך לימודיה וכשסיימה אותם היא חזרה לישראל.

כאן היא פגשה את מי שיהיה בעלה. הם התחתנו וכיום יש להם 8 נכדים.

הסיפור הקצר תועד במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בשנת תשפ"ב

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר יום 5 ביוני עד 10 ביוני 1967, בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, לבנון, ערב הסעודית ועוד. המלחמה הסתיימה בניצחון ישראלי. (ויקיפדיה)

”סבתא גרה אז בירושלים והיא נסעה יום יום לבית החולים כדי לסייע בחבישת חיילים פצועים.“