העלייה הגדולה של שנות ה 90

תמונה שלי ושל סבתי בבת המצווה שלי.
סבתי כשהייתה נערה.
עלייה משמעותית, מרגשת וציונית.

שמי מלכה. נולדתי בשנת 1950 בקישינב שבמולדובה.

בשנת 1991 החלטנו לעלות לארץ ישראל, רצינו להיות עם כל היהודים ביחד, להיות במדינה שלנו ולא להרגיש שונים.

אספנו את כל המסמכים וקיבלנו אישור לצאת ממולדובה. עלינו על רכבת מקישינב לבוקרשט שברומניה. אחרי נסיעה של כמה שעות הגענו לבוקרשט. עצרנו לכמה ימים במלון בבוקרשט כדי לחכות לטיסה לארץ ישראל. באחד הימים במלון אני פגשתי איש שנראה נחמד והבטיח לעזור בהחלפת כסף. החלפתי טבעת זהב יקרה בתמורה לסכום כסף גדול. אבל גיליתי שהכסף היה מזויף והאיש הנחמד התגלה כרמאי.

אחרי כמה ימים הודיעו לנו שיש לנו מועד לטיסה לארץ ישראל. אנשי הסוכנות היהודית ארגנו לנו אוטובוס מהמלון לשדה תעופה. הגענו לשדה תעופה בארץ ישראל. משם נסענו במונית לעיר כרמיאל.

בכרמיאל חיכתה לנו דודה של בעלי שאירחה אותנו בדירתה למשך כמה ימים, עד ששכרנו דירה משלנו, מיד התחלנו ללמוד עברית באולפן. שתי הילדות שלי התחילו ללכת לגן ולבית הספר. המשפחה והחברים תמכו ועזרו מאוד. אחרי סיום האולפן בעלי הלך לקורס הוראה ואני התחלתי לעבוד בחנות בגדים.

וכך התחלנו חיים חדשים עם מנטליות חדשה ותרבות אחרת.

הזוית האישית

סבתא מלכה: אני שמחה מאוד שהייתי חלק מפרויקט הקשר הרב דורי, נהנתי מאוד לשתף ולספר על עברי בתקופה המאתגרת הזאת, מאחלת לך הצלחה בלימודים ובדברים האישיים שלך ושתהני מכל רגע בחיים.

רוני: מאד נהנתי לעבוד יחד עם סבתי, להתעניין ולשמוע איך היו החיים פעם. מאחלת בריאות ואושר.

קישינב