העלאת עולים ושילובם בעבודה בישראל

סבא מחזיק אותי
סבא וסבתא איתי ועם אחי התאום
סבא שלי השתתף במשלחות של הסוכנות היהודית

שמי ניצן, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד את סבא שלי, משה גודיס. סבא שלי הוא יליד העיר קישינב שבמולדביה, הוא עלה לארץ בשנת 1974.

בשנת 1993 סבא שלי הקים עסק עצמאי – נגריה. בעשר השנים האחרונות יש קושי מאוד גדול למצוא עובדים מקצועיים בישראל בתחום הנגרות.

סבא שלי הוא חבר הנהלה בהתאחדות התעשיינים בצפון. בפגישות שהיו להם הוא שמע ממעסיקים נוספים בתעשייה שיש בעיה למצוא עובדים מקצועיים. לכן, סבא שלי הצטרף לפרויקט של הסוכנות היהודית, שבמסגרתו הם היו עורכים כנסים במדינות שונות באירופה, שם הם קראו לבעלי המקצוע היהודיים לעלות לישראל והיו מקשרים אותם עם עסקים בישראל, שהיו מקבלים אותם לעבודה.

סבא שלי נסע שלוש פעמים מטעם הסוכנות היהודית. פעם אחת לקייב שבאוקראינה ופעמיים לקישינב שבמולדביה, שם הוא נולד, כאמור.

הוא השתתף בחמישה כנסים ועזר לגייס עובדים יהודים ומקצועיים לעבוד בישראל. ככה הוא גם מצא לנגריה שלו עובדים שעלו לארץ והתחילו לעבוד אצלו.

סבא במסגרת הפרויקט

ניצן: למדנו יותר אחד על השניה ונהנינו מזמן איכות ביחד במסגרת התכנית.