העבודה של סבא יצחק באפריקה

סבא איציק והנכד אייל
זקן השבט
סבא המהנדס עובד באפריקה

סבא שלי, יצחק, מהנדס ובוגר הטכניון, נשלח מטעם חברת "סולל בונה" לעבודה בגאנה, בשנים 1958-1962. במשך השנים האלה, עבד בביצוע כביש לאורך חוף האוקיינוס האטלנטי, באורך של כ-80 ק"מ, מ ועד העיר "כייפ קאוסט" וכן שדה התעופה הבינלאומי בעיר הבירה אקרה.

גאנה
רפובליקת גאנה (באנגלית: republic of ghana) היא מדינה במערב אפריקה. היא גובלת עם חוף השנהב במערב, בורקינה פאסו בצפון, טוגו במזרח ובמפרץ גינאה בדרום.
תעודת זהות לגאנה: השפה רשמית-אנגלית עיר בירה-אקרה (והעיר הגדולה ביותר)
משטר-דמוקרטיה נשיאותית הקמה- עצמאות מהממלכה המאוחדת6 במרץ 1957מטבע-סדי גאני ‏ (ghc)

גאנה, שנקראה בעברה חוף הזהב, אימצה את שמה מהאימפריה של גאנה וזאת למרות ששטחי האימפריה מעולם לא כללו את גאנה המודרנית.בשנים ההן, לפני כ-50 שנה וכנראה גם היום חיים בגאנה שבטים פרימיטיביים שלא נחשפו לתרבות המודרנית וחיו כפי שחיו לפני מאות בשנים. ראה התמונות:

"מלכת היופי" של השבט
שימו לב לשפתיים הם עוצבו על ידי הכנסת דסקיות עץ בגיל צעיר בדרך לשוק ב"תלבושת אחידה"
זקן השבט (ראש השבט) ליד הווילה שלו.

קניה

תעודת זהות לקניה יבשת-אפריקה, שפה רשמית-אנגלית, סווהילית, עיר בירה (והעיר הגדולה ביותר) ניירובי

משטר-רפובליקה ראש המדינה-נשיא, הקמה- עצמאות מבריטניה. 12 בדצמבר 1963מטבע-שילינג קנייתי ‏ (kes)קו המשווה חוצה את קניה.

בשנים 1984-1988 עבד סבי בקניה כמהנדס ראשי בחברת בנייה וסלילה מקומית שהייתה שייכת לישראלים. בשנים אלו בצעה החברה עבודות בנייה בעיר הבירה ניירובי וכן עבודות סלילת כבישים ושדות תעופה בכול רחבי קניה.

משוב על תכנית הקשר הרב דורי
משוב של אייל:
"אני מאוד נהנתי, היה כיף לראות את סבא חוץ בשיש ושבת. אני בכלל לא ידעתי על כל התקופה הזאת שלו".

משוב של סבא:
"נהנתי מאוד לעבוד עם הנכד הנחמד שלי אייל. תודה לאייל שעשה את רוב העבודה. הפרויקט נראה לי כדבר מאוד חשוב שתורם גם להיכרות בין הסבא לנכד וכן להעברת מידע על אירועים שקרו במשפחה שמחתי מאוד להשתתף בפרויקט".
תכנית הקשר הרב דורי, 2010
מורה מובילה אילת שחק