הסיפור של סבתא וסיליסה

סבתא וסיליסיה עם אדם
סבתא בצעירותה
החיים במולדובה

שמי וסיליסה קורדובה. נולדתי בשנת 1956 בעיר טרקלייה במולדובה. לאמי קראו אולגה ולאבא שלי סימון. הם נולדו וחיו באותו כפר שבו אני נולדתי,  טרקלייה במולדובה.

גדלתי בקופצ'אק, כפר במולדובה, גדלתי בבית פרטי בכפר. וחייתי במשפחה במעמד הבינוני. בביתי הייתה קומה אחת, חצר קטנה וגינה קטנה. הייתה לנו טלוויזיה שחור לבן, קטנה, מטבח, כמה ארונות, כמה מיטות וספות, שני שירותים ושתי בארות, מהן היינו שואבים את המים. אהבתי את ביתי שהיה קרוב לחנויות, לבית הספר ולכביש הראשי, וגם שהיה באמצע הכפר. לא אהבתי את העובדה שהיה בו צפוף ולא היה מקום פרטי.

בצעירותי עזרתי הרבה בבית, להורים שלי ולאחים ואחיות שלי. תמיד שמחתי לקבל משהו חדש כמו: בגדים, משחקים, ציוד בית ספר ועוד.

למדתי בבית ספר רגיל בכפר, בו התגוררנו. שיחקתי עם ילדים מהכיתה שלי ועם השכנה שלי. שיחקנו ביחד במשחקים שונים כמו מחבואים, קפיצה בחבל, תופסת ועוד.

פעם אחת אני יצאתי עם חברה שלי להצטלם אצל צלם מקצועי ושם פגשתי את בן זוגי לראשונה. אחרי שהתחתנו שם המשפחה שלי השתנה לקוג'וחרי.

אדם: הסיפור תועד במסגרת השתתפות בפרויקט הקשר הרב דורי בעבודת השורשים בביה"ס אשל הנשיא.

קופצ'אק