הסיפור על סבא ידעיה, איש חינוך

הנכד עם סבא ידעיה בביתו של הנכד
סבא ידעיה כשריונר בצבא
לימוד גמרא בשמחה ואהבת ארץ ישראל

בס"ד

סבא ידעיה מספר: "נולדתי ב- ט"ו אלול תשכ"א, 27.8.1961 בביה"ח שערי צדק בירושלים. אנחנו דור שמיני, גם מצד אבא וגם מאימא. גרנו ברחוב בורוכוב בקריית יובל, ירושלים.

גן ילדים

שנה אחרי כן, עברנו לשכונת בית וגן משום שההורים רצו אווירה יותר דתית. לסבא שלי קוראים חנניה ולאימא קוראים חנה. אימא גידלה את הילדים בבית.

בגיל 3 הלכתי ל"גן מרים" והחברים שאני זוכר הם: מנדי, פלדהים, מיכי אברמוביץ ושלמה הומינר. הדירה שגרנו בה, בבית וגן, הייתה ברחוב הפסגה 54 בקומה רביעית. הוריי עברו דירה בהמשך.

תלמוד תורה

למדתי בתלמוד תורה בבית וגן, בית ספר חרדי. המורים שאני זוכר הם: הרב דוד פישמן לימד אותי בכיתות ד'-ה'. בית הספר היה חרדי שלמדו בו חשבון ואנגלית ברמה נמוכה. בבית הספר היה מבצע של לימוד גמרא, כל שנה מפסח עד שבועות, וזה היה בעל-פה. בחנו אותנו בחורים מישיבת "קול תורה" והיו מקבלים פרס; כל משנה שוות ערך לחצי שקל, וכל דף  גמרא – שווה ערך לשקל. אחיי ואני קיבלנו פרסים גדולים. עד היום אני זוכר חלק מן מהמשניות והגמרות שלמדנו בעל פה.

חוגים: הייתי במקהלה, חוג חלילית, בנבחרת הכדורגל וגם כדורסל.

ישיבה תיכונית

לא הייתה חטיבת ביניים בבית הספר בו למדנו. למדנו מכיתות א עד ח' בתלמוד תורה. בכיתה ט' עברתי ללמוד בישיבת "נתיב מאיר", ישיבה שבה לומדים מקצועות קודש עד הצהרים ואחר הצהרים למדנו מקצועות חול. מורים שאני זוכר: הרב אליהו גרוסברג, הוא חינך אותי בכיתה י"א ובכיתה י"ב הרב מרדכי שוימר.

חווית מהישיבה: יצאנו לטיולים שנתיים. שיחקתי בכדורגל, קט-רגל בנבחרת של הישיבה. הייתה לי חוויה טובה של לימוד גמרא. היו אירועים סביב חג פורים, חווית שבת עם שירה יפה. תפילות ראש השנה ויום כיפור.

צבא

למדתי בישיבה ותוך כדי הייתי חייל בתפקיד שריונר, נהג טנק. לחמתי במלחמת לבנון הראשונה ובאינתיפאדה הראשונה.

סיפור מיוחד מהמלחמה: היה לנו נס גדול בי"א אב. ירו עלינו טיל שפגע בטנק אך לא התפוצץ. כדי שלא יהיה נפל, ירינו עליו ופוצצנו אותו, וניצלנו.

סבא ידעיה בעת שירותו הצבאי

נישואים

הכרתי את אשתי אלישבע באמצעות גיסי והתחתנו. הילדים שלנו: אודיה, עשהאל, אליעד, צוריה, שירה, אביה, ליאל, טליה.

לימודים גבוהים

למדתי במכללות גם תואר ראשון: חינוך, הוראת תושב"ע ותנ"ך. תואר שני: היסטוריה ומחשבת ישראל. אהבתי מאוד ללמוד.

תעסוקה

עסקתי בחקלאות בקיבוץ מירב, גידלתי תפוחי אדמה והייתי רכז השקיה של הקיבוץ.

בגיל 27 עברתי לחינוך, חינכתי ב"שדה אליהו" ומשם עברתי לחנך בהימלפרב. שנה אחת הייתי רכז חברתי, ואחר כך ניהלתי את התיכון "הימלפרב" בשנת 1996. בשנת 2002 עברתי לנהל את עמותת שירות הלאומי: "בת עמי".

כיום אני עובד במכללת הרצוג, מכללה גדולה לחינוך, ומשמש כסגן נשיא לפיתוח וקשרי חוץ ומנהל לימודי החוץ  – מפתח תוכניות חדשות בהרצוג.

אני אוהב לרכוב על אופניים, ללמוד תורה להיות עם המשפחה, לייצור תכניות חדשות בעבודה, ואת ארץ ישראל.

הנכד עומר למד על קורות חייו של הסבא וכן על חשיבות לימוד התורה והגמרא בשמחה.

הנכד עומר וסבא ידעיה

בורוכוב
הרב אבא יעקב הכהן בורוכוב – רבה של וולקוביסק ולפני כן בקהילות אחרות. מחבר שו"ת "חבל יעקב". תמך בציונות והיה מהרבנים הראשונים שהצטרפו לתנועת המזרחי. עוד בשנים הראשונות של המאה העשרים תמך בציונות. (ויקיפדיה)

”הייתה לי חוויה טובה של לימוד גמרא. חווית שבת עם שירה יפה, תפילות ראש השנה ויום כיפור“