הסיפור של אברהם כלפון

אני, ראם וסבא שלי מצטלמים ביחד
סבא שלי וחבר שלו יושבים על סוס
ילדותו של סבא שלי

שמי אברהם כלפון, נולדתי בתאריך 23.4.1953, בישראל בעיר טבריה. נולדתי בבית חולים הסקוטי.

בילדותי הייתי בגן תלמוד תורה. לאחר מכן למדתי בבית ספר תחכמוני ובאליאנס, זכור לי שזה היהבית ספר בן שלוש קומות עם מגרש כדורגל ואולם כנסים בתוך בית הספר. בילדותי שיחקתי הרבה כדורגל אחר הצהריים, בנוסף גם עזרתי הרבה לאבא שלי, בנוסף לרכיבה על סוסים שאהבתי.

אני וחבר על סוס

תמונה 1

בשירותי הצבאי הייתי בבסיס חטיבת צמח, בשירות קבע שירתי כמ״מ מחלקה, שתפקידו לצאת עם מפקד החטיבה לשכב במארבים. למדתי בבית הספר עמל בקורס מסגרות (ברזל). בשנת 1974, על דשא הגינה של אבי, לקחתי את אשתי לטרמפ. התחלנו להיפגש ולצאת. זמן מה לאחר מכן הצעתי לה נישואים.

עבדתי בקיבוץ כנרת במספר תפקידים: כראש ועד עובדים, אחראי בקרה ואחראי מכונות. במהלך שנות תעסוקתי יזמתי ועשיתי פרוייקטים המיועדים לחו"ל במסגרת העבודה.

מתן: היה מאוד מעניין ללמוד על ילדותו של סבא שלי.

ראם: היה לי כיף לשמוע את סיפורו של אברהם.

אברהם: היה לי כיף לחלוק את עברי עם מתן וראם.

שירות קבע
שירות קבע הוא מסלול שנועד למי שרואה בצה"ל את מקום עבודתו, לתקופה קצרה או ארוכה. (ויקיפדיה)

בית החולים הסקוטי
המלון הסקוטי הוא בית מלון בעיר טבריה, הנמצא בבעלותה של הכנסייה של סקוטלנד. המתחם בו שוכן המלון הוקם במאה ה-19 ושימש כבית חולים, ומאוחר יותר הוסב לאכסניה לצליינים ולבית הארחה, עד להפיכתו לבית מלון. (ויקיפדיה)

”הכרתי את אשתי על דשא הגינה של אבי“