הסיפור על סבי וסבתי – דוד ורותי אדלר

התמונה שלי
התמונה שלי
הקליטה בארץ

ב-30 לאפריל 1947 בין הונגריה לרומניה נולד למשפחה שמחה וחמה סבי- דוד אדלר והוא בן יחיד.

לאחר שלושה חודשים, בראשון לאוגוסט נולדה סבתי רותי פליקס, למשפחה מאושרת ולה הייתה אחות אחת ושמה פינה ז״ל

ב1958כשסבתי וסבי היו בני חמש עשרה, הם עלו לארץ המובטחת יחד עם משפחותיהם.  חווית העלייה שלהם  היתה קשה אבל לדעתם שווה את זה, הם נאלצו לעזוב את כל הסביבה הטובה והמוכרת , את כל החברים והחברות, ולהגיע לארץ שבה לא מכירים אף אחד, בלי שפה, ובלי שום ציוד אישי.

לאחר שעלו לארץ הם היו צריכים ללמוד את השפה העברית. משפחתה של סבתי תכננה ללכת לאולפן בקיבוץ ללמוד עברית, אבל מכיוון שסבתי עוד הייתה קטינה היא לא יכלה ללכת איתם, לכן היא נשארה עם אימה במעברה, ואביה ואחותה הלכו לבדם. אולפן עברית הוא בית ספר ללימוד אינטנסיבי של השפה העברית. האולפנים מיועדים בראש ובראשונה לעולים חדשים במסגרת תהליך הקליטה. בנוסף יכולים ללמוד בהם גם תושבי חוץ ותיירים. מדינת ישראל מפעילה אולפנים באמצעות המשרד לקליטת עלייה, משרד החינוך והסוכנות היהודית. עולים חדשים זכאים לפטור משכר לימוד באולפנים. ויקיפדיה.

באותו הזמן היה לסבתי יום הולדת, וזה היה יום ההולדת הראשון שהמשפחה לא הייתה ביחד.

אביה של סבתי הרגיש רגשי אשמה גדולים, בגלל שהוא קבע מתי ללכת לאולפן בקיבוץ, אבל הוא לא ידע שסבתי לא תוכל לבוא, לכן כתב לה מכתב. המכתב היה כתוב ברומנית ובו אביה הצטער מאוד, ואמר לה שברגע שיקבל משכורת מהעבודה החדשה שלו, יקנה לה מתנה לכבוד יום הולדתה ושהוא הולך לפצות אותה.

לאחר כמה שנים כשסבי וסבתי כבר גמרו את שתיים עשר שנות הלימוד שלהם, הם נפגשו במסיבה, והשאר היסטוריה.

כך רותי פליקס הפכה לרותי אדלר. כיום יש להם שתי בנות וארבעה נכדים והם חיים באושר ועשר.