המתנה היקרה של אורה

אורה שרה ומתופפת בדרבוקה
זמן איכות משחקות ביחד
החפץ היקר לליבי

המתנה היקרה של אורה

אורה משולם נולדה בשנת 1941 בעיר צנעה שבתימן. היא עלתה לארץ בשנת 1949.

אורה נחשפה לעולם העבודה כילדה, כבר בגיל שש. היא התחילה לעבוד בבית בשטיפה וניקיון. בגיל עשר התחילה כבר לעבוד מחוץ לבית בניקיון ובמשק בית. כבר בגיל ארבע עשרה התחתנה בפעם הראשונה. הילדות של אורה הייתה קצרה מאוד, מגיל שש כבר עזרה בעבודות הבית. ההורים של אורה דרשו ממנה הרבה עזרה. כבר בגיל עשר עבדה מחוץ לבית, כיוון שהמצב הכלכלי לא היה טוב והיא נאלצה לעזור בפרנסת המשפחה.

הכד של אורה

בנה של אורה, אילן, הכין לה כד והדביק עליו תמונה של הוריו. באותה תקופה בעלה של אורה, יפת, היה חולה מאוד. הוא נתן לאורה את הכד כדי שהיה לה מזכרת מבעלה. חודש לאחר מכן בעלה של אורה נפטר ולכן כד זה יקר מאוד ללבה של אורה, זאת מזכרת לכל החיים. אורה שמרה על הכד 50 שנה. כשאורה רואה את הכד או מדברת עליו היא נזכרת בבעלה הראשון.

התחביב של אורה

אורה שרה ומנגנת בטקסי חגיגות "חינה", בליווי הכלה וגם בזמן חגיגת "החינה" עצמה, היא משמחת נשים. היא זמרת חינות היא אוהבת מוזיקה ואף מנגנת בדרבוקה.

מוהר
כסף הניתן לאביה של הכלה תמורתה