המסע של אברהם מתימן לישראל

אני, סבא וסבתי בבר המצווה שלי
סבי ביום גיוסו
שירותו הצבאי והקמת המשפחה של אברהם

ילדות

שלום, שמי הוא אברהם צדוק, נולדתי בצנעא, תימן, בתאריך 09.12.1942 יש לי שישה אחים ואחיות כולום נולדו (איתי) בתימן.

אמי נפטרה כאשר הייתי בן שנה וחצי, לכן לא הספקתי להכיר אותה. עליתי לארץ בגיל 7 (1949) במטוס, במבצע "מרבד הקסמים" – "כנפי נשרים".

אבי עלה לארץ בשנת 1950 כאשר הייתי בן 10, זו הייתה הפעם הראשונה שראיתי אותו אחרי עלייתי לארץ. בתור ילד למדתי בבית הספר כמו כולם, שמונה שעות ביום.

כאשר הייתי בן 10 עברתי ניתוח להסרת אבן בכליות, נדרש לי קצת יותר משנה של שיקום.

עבודתי הראשונה התחילה כאשר הייתי בן 15, עבדתי בתור מכונאי רכב ברמתיים.

התגייסתי בגיל 18 (1960) לחיל החימוש. בסיום השירות, בשנת 1966 התחלתי לעבוד בתור ננהג אוטובוסים בחברת "אגד", ושם נגמרו חיי הילדות שלי…

בגרות

בזמן הצבא שירתי במשך שלוש שנות חובה בחיל החימוש.

השתתפתי בארבע מלחמות: מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור, מלחמת ההתשה ומלחמת שלום הגליל.  אחרי השירות בצבא עבדתי כנהג אוטובוס בחברת "אגד", "מטרופולין" ו"אל-על" (שממוקמת באילת) שם הכרתי את אשתי, מזל צדוק (שם נעורים: מזל אריה) איתה התחתנתי בגיל 28 (1970), ואז נולדו לנו שני בנים ובת אחת: זוהר צדוק (הבכור), יניב צדוק (האמצעי, אבא שלי), שרית צדוק (הצעירה).

ביום נישואינו

תמונה 1

זוהר נולד כאשר הייתי בן 29 (1971), יניב נולד כאשר הייתי בן 32 (1974), שרית נולדה כאשר הייתי בן 37 (1979).  במשך חיי עבדתי בארבע עבודות שונות: חקלאות, בגיל 15 (בנוסף ללימודי בבית הספר), מכונאות, אחרי הצבא, נהג אוטובוס בכמה חברות שונות, למשך תקופה ארוכה), עבודתי האחרונה לפני יציאתי לפנסיה).

כעבור כמה שנים נולד לזוהר בן (עומר צדוק, נכדי הראשון), כעבור שנתיים נולד יהלי צדוק (הבן הראשון לבני האמצעי, אני), כעבור שנה נולדה אלה צדוק (הבת השנייה לבני הבכור), כעבור שנה נולד אורי צדוק (הבןְְ לבני האמצעי, אח שלי) וממש לא מזמן נולד יונתן (הבן הראשון לבתי הבכורה).  עברתי כמה דירות בחיי: גרתי באילת בין השנים 1960-1972, גרתי בבת ים בין השנים 1972-1976 ואז עברתי לרעננה (דירתי האחרונה) בשנת 1976, בה אני גר עד עצם היום הזה…

סבא אברהם: היה לי כיף מאוד לעבוד עם יהלי.

יהלי: היה לי כיף לעבוד עם סבא, למדתי על חייו המון דברים חדשים ומעניינים.