המכתב שהגיע מקזבלנקה

אני וסבא פרוספר
סבא שלי בצעירותו
עלייתו וילדותו של סבא פרוספר

העלייה באונייה ממרוקו

שמי פרוספר, נולדתי בשנת 1944, במרוקו, מדינה מדינה מטופחת ומרשימה באפריקה. בעיר קזבלנקה בה גרתי כשהייתי קטן, המצב הכלכלי לא היה משהו.

התקופה שלי במרוקו לא הייתה כל כך קשה, למרות הקשיים שהיו בעיר, מצאנו דרכים להסתדר.

עליתי לארץ בשנת 1960, בגיל 16, עם אמי ושלושה אחיי, ממרוקו לצרפת באונייה ומצרפת לישראל באונייה. המסע הזה לקח כ-3 ימים רצופים,  האונייה לא הייתה גדולה ולא הייתה קטנה. אני זוכר שהיו הרבה משפחות, בעיקר משפחות עם ילדים קטנים. העלייה הייתה לא כל כך קשה, כשהגענו לארץ לא הייתה לי עבודה אבל אמי עבדה כטבחית.

המכתב שהגיע מקזבלנקה שבמרוקו:

תמונה 1

ההורים שלי הלכו לקחת את המכתב ממקום כלשהו, במשרד הפנים. כל מי שנולד לוקחים את המכתב הזה כתעודת לידה של פעם.

אורי: המכתב נשמר אצל הורי עד שהעבירו אותו אלי. עכשיו המכתב נשאר אצלי. הנמען היו סבי וההורים שלו. המכתב הינו אישי.

סבא: במכתב מצויין שהוא נכתב בשנת 1948, כשאני הייתי בן 4. בקזבלנקה תמיד המכתבים היו מגיעים באיחור. המכתב נמצא אצלי מאז שהורי נפטרו.

המכתב הגיע לידי כי אמא שלי הביאה לי אותו כדי שאשמור אותו. המכתב נכתב לאחר שנולדתי. זוהי למעשה תעודת הלידה שלי.

הדמויות המוזכרות במכתב הן אליהו ביטון ז״ל – אבא שלי, וסולטנה דדון ז״ל- אמא שלי.

התקופה שבה נכתב המכתב הייתה לפני שנים, בגלל זה המכתב נראה ככה, צבע חום, קרוע בפינות וכ״ו.