המורשת של סבא מישל בן סימון

אני וסבא שלי בפעילות שורשים
סבא מישל כששירת בחיל כחיל התותחנים בצבא
ממרוקו אל שירות ארוך שנים במשטרת ישראל

שמי שגב רוימי, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעדת את סבי, מישל בן סימון, במאגר המורשת של התכנית.

כך סיפר לי סבא: "נולדתי במרוקו בעיר "אל קניטרה" (פורט ליוטה) להורים בשם קלודין ומוריס. עליתי לארץ ישראל בגיל 14, העלייה הייתה באמצעות אונייה. זמן ההפלגה ארך כשבוע ימים.

ילדות

אנחנו חמישה אחים ושתי אחיות. הפרש הגילאים הוא של שנה בין אחד לשני. כשהיינו קטנים, היינו משחקים אופנים ונוסעים בגלגיליות. כל המשחקים היו עוברים אחד בין השני, ברוב הזמן היינו משחקים בחצר הבית. למדתי בבית ספר יהודי בשם 'תלמוד תורה' ורוב החברים שלי היו מספסל הלימודים.

שירות צבאי

התגייסתי לחיל התותחנים, ושירתי כתותחן. בצבא למדתי להיות גם עצמאי איך לעבוד בצוות. עברתי את תקופת השירות הצבאי עם החברים לצוות, ה"ביחד" הזה הוכיח את עצמו גם בשגרה וגם במלחמה (הצוות היה כמו משפחה לכל דבר)

מיד אחרי השרות הצבאי עבדתי כקב"ט בבתי ספר, ולאחר כשנתיים התגייסתי לשירות משטרת ישראל ביחידת החבלה.

באחד האירועים, נדמה לי שזה היה בשמחה תורה, נקראתי לאירוע של ילד בתוך רכב ישן. הגעתי וחילצתי אותו והילד לא רצה לעזוב אותי עד שההורים שלו הגיעו.

סבא בעת שירותו הצבאי

איך הכרתי את סבתא

את סבתא פגשתי במסיבת נוער. היא הייתה יפהפיה ומיד ידעתי שהיא האחת.

היום אני פנסיונר בשירות המשטרה, אחרי שירות של 35 שנים.

המסר שלי לעתיד הוא – עבודה קשה ועזרה לזולת תמיד משתלמות.

סבא מישל: התכנית סיפקה לנו זמן איכות נהדר והזדמנות לתת לדור הבא קצת מההיסטוריה המשפחתית.

אל קניטרה
אל-קניטרה (בערבית: القنيطرة) היא עיר נמל בצפון מערב מרוקו בעלת 359,142 תושבים נכון לשנת 2004. בשנים 1932–1956 העיר הייתה ידועה בשם "פורט ליוטה" (Port Lyautey), על שם הגנרל הצרפתי ליוטה שהקים את הנמל של העיר לחופי האוקיינוס האטלנטי בשנת 1912. ארצות הברית החזיקה בסיס צבאי בעיר החל ממבצע לפיד ועד שנת 1991. (ויקיפדיה)

”עבודה קשה ועזרה לזולת תמיד משתלמות“