הלהקה של סבתא מריה גניף

דוד שלי מופיע לראשונה עם הלהקה של סבתי
משפחתה של סבתי
עיסוקה המיוחד של סבתא מריה

שמי לינוי, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה בחרתי לראיין את סבתא שלי ולתעד את סיפורה במאגר המורשת.

לסבתא שלי קוראים מריה גניף, היא נולדה בעיר קישינב שבמולדובה בשנת 1949. לאמה קראו פרסקוביה ביימסטרונג ולאביה קראו אנדרי. לסבתא שלי יש אח ששמו סרגיי, שמות אחיותיה הן תמרה, מילה וטניה.

הלהקה של סבתא

סבתא שלי תמיד התעניינה בתחום השירה, וכשהיתה בת 38 היא התחילה לעסוק בשירה והצליחה בזה מאוד. היא שרה שירי עם אוקראינים בקבוצה של 25 אנשים והיא הייתה הזמרת הראשית שם.

הם הופיעו בהרבה מקומות בעולם כמו רוסיה, פולין, רומניה ובכל רחבי אוקראינה. אחרי כל הופעה שהם היו עושים בעולם, הם היו הולכים לבלות ולהנות לשלושה ימי חופש, שבהם טיילו בכל מיני מקומות כמו בים המקומי, במוזיאונים, תיאטראות ועוד…

אחרי כמה שנים מריה החליטה לצרף את דוד שלי, שהיה בן חמש באותה התקופה, ללהקה. הם שרו לראשונה בעיר קרימנצו'ק שבאוקראינה מול במה מלאה באנשים. סבתא והלהקה שלה התפרסמו ברחבי אוקראינה והעולם והיו מוכרים באותה התקופה. הראו אותם בטלוויזיה, בעיתונים והם הוציאו גם אלבומים כדי שאנשים יוכלו לשמוע.

לפני בערך 15 שנים היא הפסיקה לשיר וכיום אפשר לשמוע את השירים שלה והלהקה שלה באלבומים.

דוד שלי מופיע לראשונה עם הלהקה של סבתא

לינוי: אני נהניתי לחקור על סבתי ולהעמיק את הידע שלי על ההיסטוריה המשפחתית.

קישינב
קישינב היא בירת רפובליקת מולדובה והעיר הגדולה במדינה. בעבר הייתה עיר בחבל בסרביה שסופח לאימפריה הרוסית ב-1812. במהלך שנות ה-50 צמחה אוכלוסיית העיר במהירות ונבנו בניינים בסגנון קלסיציזם סטליניסטי. העיר נפגעה מרעידת אדמה ב-1977. לאחר קבלת העצמאות, המשיכה העיר להיות בירת מולדובה. (ויקיפדיה)

”סבתא שלי תמיד התעניינה בתחום השירה. כשהיתה בת 38 היא התחילה לעסוק בשירה מקצועית והצליחה בזה מאוד“