היצירה של סבא רבא מרדכי

זה תמונה של סבא רבה מרדכי
זה סבא רבה שלי שיושב בספריה שהיתה לו
מלחין, פסנתרן ומרצה באוניברסיטה

שם סבא רבא שלי היה מרדכי סתר. הוא נולד בתאריך 26 בפבואר 1916 בנובורוסיק רוסיה, להוריו יצחק וברכה.

מרדכי התחיל ללמוד פסנתר בגיל שבע ברוסיה, והמשיך בתל אביב אצל יעקוב ויינגברג, רבקה בורשטיין-ארבר ואריה אבילאה. בשנת 1932 נסע ללמוד באקול נורמל דה – מוזיק בפריז, שם למד קומפוזיציה אצל המלחין פול דייקה.

מרדכי עלה בשנת 1926 לארץ עם משפחתו. הוא התחתן עם אשתו דינה ב 30.8.39 ערב מלחמת העולם השנייה. למחרת פרצה המלחמה. בתם איה (סבתא שלי) נולדה ב19.8.49. אחיה הגדול בעז נולד ב –  1.4.46.

מרדכי סתר סבא שלי היה מלחין, מרצה באוניברסיטה, ופסנתרן. הוא התחיל לנגן בפסנתר בגיל שבע ובשנים 1957-1961 כתב את האורטוריה תיקון חצות. הוא נשלח לתחרות נושאת פרסים באיטליה, בה זכה בפרס ראשון (1962) וזכה גם בפרס ישראל על מפעל חיים. הוא כתב גם קנטטה לשבת, וסונטה לשני כינורות.

הוא נפטר ב -8 באוגוסט 1994, בגיל 78 בתל אביב-יפו בישראל.

עידן: היה כיף ללמוד עליו. בעיקר על פועלו ועל יצירתו של סבי.

קנטטה
היא יצירה קולית בליווי כלי נגינה, הכוללת בדרך כלל יותר מחלק אחד.

מרדכי סתר
מרדכי סֵתֶר (סְטָרוֹמינסקי) (26 בפברואר 1916 – 8 באוגוסט 1994) היה מלחין ישראלי יליד נובורוסיסק שברוסיה, אחד מחמשת מלחיני הדור הראשון של המוזיקה האמנותית בישראל יחד עם פאול בן-חיים, עדן פרטוש, אלכסנדר אוריה בוסקוביץ' ויוסף טל. יצירתו העיקרית, תיקון חצות, נחשבת לאורטוריה הישראלית הטובה ביותר וזיכתה אותו בפרס איטליה לתוכנית רדיו ב-1962 ובפרס ישראל ב-1965. בשנת 1983 זכה בפרס אקו"ם על מפעל חייו. (ויקיפדיה)

”מרדכי סתר סבא שלי  היה מלחין, מרצה באוניברסיטה, ופסנתרן. הוא התחיל לנגן בפסנתר בגיל שבע“