הילדות של סבתא אסתר

סבתא שלי ואני בבר מצווה שלי ושל אח שלי
סבתא שלי באירוע
ממושב דלתון לעיר צפת

שמי אסתר נגר, נולדתי ב 3.6.1969 במושב דלתון כבת הצעירה למשפחה מרובת ילדים.

הורי נולדו נולדו בטריפולי שבטוניס .שם משפחתי לפני נישואי היה מעתוק. אנחנו משפחה גדולה ויש לי עשרה אחים: אהרון, דינה, מרים, ציון, משה, יהודית, לאה, ישראל, יהודה ושרה . כשלמדתי בבית הספר הייתי ספורטאית טובה ועסקתי בספורט. לא הייתה אז טלוויזיה ושיחקנו הרבה בחוץ: שיחקנו קלאס, מחניים, וחמש אבנים. אחד מזיכרונות הילדות שלי, הוא שיום לפני הטיול השנתי הראשון שלי, שברתי את הרגל וכל הילדים יצאו לטיול, ואני לא. אני זוכרת את האכזבה והעצב, מפני שלא יכולתי להשתתף בטיול שכל כך חיכיתי לו. כשבגרתי למדתי בתיכון. בתקופה הזאת כולנו הלכנו לתנועת הנוער, ואני הייתי במחנות העולים, הבחירה ללכת לתנועה הייתה כיתתית. רוב הבילויים שלנו היו פעילויות בתנועה, מחנות עבודה, טיולים ובשבתות היינו נוסעים במשאית לים.

את בעלי חיים הכרתי בצפת, ובעקבותיו עברתי לגור בצפת. התחתנו ונולדו לנו שתי בנות ובן, אורטל, דוברת ויוסי. לאורטל וערן נולדו ארבעה ילדים, אורי, אריאל, נועה ודביר. שני זוגות תאומים!

לדברת ולאהרון נולדו שלושה ילדים: ליעד ליאור ועמית. ליוסי ורלי נולדו ארבע ילדים: אבייתר חיים,מוריה,יוסף ומלאכי. בימים אלו אני עובדת כגננת ועדיין ספורטיבית ועושה פעילויות ספורטיביות.

בעבר הייתי חילונית הפכתי לדתייה בעקבות בעלי חיים.  אנחנו חיים בצפת ושומרים על צביון דתי בבית.

סבתא: היה לי ממש כיף להשתתף בתוכנית הקשר הרב דורי ולעשות עבודה משותפת עם הנכד שלי. היה ממש מהנה.

אורי: היה ממש כיף לדבר עם סבתא שלי ולבלות איתה ולשמוע את הסיפור שלה.

תנועת נוער
תנועות הנוער הינן ארגונים רבי עוצמה המחנכים למעורבות חברתית ופוליטית. הן מספקות כר נרחב להתנסות של בני נוער בעשייה מגוונת, המפגישה אותם עם האידיאולוגיה התנועתית. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”כשלמדתי בבית הספר הייתי ספורטאית טובה ועסקתי בספורט. לא הייתה אז טלוויזיה ושיחקנו הרבה בחוץ: שיחקנו קלאס, מחניים, וחמש אבנים.“