הילדות של דוד בוזגלו בירושלים

סבא ואריאל בבת המצווה שלה
סבא בצעירותו
זכרונות, משפחה, קריירה וחברים

שמי דוד בוזגלו, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם אריאל, יחד אנו מביאים סיפור מחיי אל מאגר המורשת.

נולדתי בתאריך 11.1.1954 בבית החולים ביקור חולים בשכונת בקעה. "בָּקְעַה היא שכונה בדרום ירושלים. שמה מגיע מערבית (بقعة) ומשמעותו: מישור. גבולותיה של השכונה הם רחוב רבקה מדרום, רחוב פייר קניג ממערב, המסילה לתחנת הרכבת ירושלים מצפון מערב ודרך חברון ממזרח. השכונות הסובבות אותה הן תלפיות בדרום, מקור חיים במערב, המושבה היוונית והמושבה הגרמנית בצפון מערב ואבו תור במזרח. לאחר מלחמת העצמאות היה ניסיון לתת לשכונה שם עברי – גאולים, אבל שם זה לא נקלט." (ויקיפדיה)

בגיל 6 למדתי בבית ספר דתי עד כיתה ח'.זכור לי שבילדות אהבתי לשחק כדורגל, כדורסל, גוגואים, גולות ועוד. המשחקים שלנו היו ברובם בחוץ, בשכונה, בשונה מהיום. כשהייתי בכיתה ז', הייתה מלחמת ששת הימים וישבנו במקלטים במשך כל המלחמה. אחרי המלחמה ביקרתי בכותל עם אבא שלי. בכיתה ט' עברתי ללמוד בבית ספר מקצועי אורט הנביאים עד גיל 18, כיתה י"ב.

לאחר סיום הלימודים התגייסתי לצבא ושירתי בחיל חימוש במשך שלוש שנים. בגיל 21 השתחררתי מהצבא ואחרי חצי שנה הצעתי לבת זוגי דאז, שרה, נישואין. היום היא אשתי. התחתנו כשהייתי בגיל 22. התחלתי לעבוד בבית חולים "ביקור חולים" שבו נולדתי כחשמלאי.

לאחר שמונה שנות נישואין נולדה הבת שלנו חני. כל השנים האלה היו לנו חברים שהם חברי ילדות כשהיו איתנו בכל התהליך של הבאת הילדה לעולם: שלמה, אברהם, אלי ויעקב, ואני מוקיר להם תודה.

אריאל המתעדת: היה ממש מעניין לתעד יחד את הסיפור, גיליתי הרבה דברים חדשים עליהם לא ידעתי קודם לכן.

הכותל המערבי
הכותל המערבי (בקיצור: הכותל) הוא אחד מארבעת קירות התמך המקיפים את הר הבית זה כאלפיים שנה, משלהי תקופת בית שני ועד ימינו. במסורת היהודית מיוחסת לכותל המערבי קדושה יתרה, וכנראה כבר במאה ה-14 נקבע מקום תפילה בסמוך אליו, המשמש לכך עד היום. (ויקיפדיה)

”לאחר מלחמת ששת הימים הלכתי עם אבא שלי אל הכותל, הביקור זכור לי עד היום “