הילדות בעבר

תמונה שלי ושל סבתא שלי בטיול בחול השנה
קריית ביאליק
החיים של סבתא בקריה

שמי נעם נבו אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי רות להב. מכל הסיפורים שסבתא רות סיפרה לי בחרתי להעלות כמה קטעים משעשעים שסבתא סיפרה לי:

הסרט: כשסבתא שלי היתה בת שנה ההורים שלה (זהבה וצבי) הלכו לסרט והשאירו אותה בבית לבד באמצע הסרט סבתא שלי התחילה לבכות והשכנה שמעה אותה וראתה שזאת היא אז הפסיקו את הסרט וקראו "זהבה וצבי רותי בוכה, זהבה וצבי רותי בוכה בואו הביתה".

האופנים: בגיל שלוש וחצי סבתא שלי נסעה קילומטר כדי להגיע לחברה שלה, בגיל 3!

המקרר: כשסבתא שלי הייתה קטנה לא היה מקרר רגיל כמו היום אז במקום היה בלוק של קרח שהיה תחליף למקרר. אז כל יום הם היו הולכים לקנות בלוק חדש של קרח.

החלב: כשסבתא שלי הייתה קטנה היה חלבן שמחלק חלב. אז הם היו יוצאים אליו עם סיר גדול והוא היה שופך להם ליטר או שניים של חלב וזה היה מספיק לכל השבוע.

כשסבתא שלי הייתה יותר גדולה הם גרו בקומה שלישית אז אז היא תלתה סלסלה בחבל (כמו באר) והורידה בתוכה בקבוקים עם כסף בתוכם למטה וכשהחלבן היה מגיע הוא היה ממלא את הבקבוקים ולוקח את הכסף. לאחר מכן היא היא היתה מושכת בחבל ומעלה את הסלסלה ומוציאה את בקבוקי החלב מתוכה.

אני וסבתא

אמנציפציה