הטיול הגדול לארה"ב

אני וסבתא שלי לפני שמונה שנים
תמונה מעברה של סבתא
תחנות בחייה של סבתא שולה

שמי שולה שטרנצמן, נולדתי בבית חולים רמב"ם בחיפה בשנת 1954.

אני סבתא של נועה מכפר ברוך. יש לי שבעה נכדים: כפיר ובן גרשביין ,רשף לישי ושלי בן חורין, וגם לביא שטרנצמן . נתבקשתי לספר סיפור משמעותי במסגרת הקשר הרב דורי, ובחרתי לספר על הטיול הגדול לארה"ב.

בילדותי גרתי בקריית אליעזר בחיפה, היו לי שש אחיות ואח אחד. סיימתי בית ספר יסודי, ולאחר מכן בית ספר מקצועי בתפירה, וכשגדלתי עבדתי כתופרת.

הכרתי את בעלי בחיפה, סבא של נועה, יעקב שטרנצמן ז"ל, והתחתנו ב1975 באולמי תפארת בחיפה. לאחר החתונה, עברנו לקריית מוצקין לרחוב קדיש לוז. בקרית מוצקין נולדה לנו הבת הבכורהמיטל, ולאחר שש שנים עברנו לשדרות בן גוריון בקריית מוצקין, ושם נולדה הבת האמצעית חגית, וגל האח הקטן נולד לאחר שש שנים נוספות.

במהלך שנים אלו עבדנו קשה מאוד בעלי ואני, כדי לפרנס את המשפחה. בעלי עבד בחברת פז שמנים וכימיקלים, ועשרים שנה לאחר מכן ,עבד כנהג מונית עד יומו האחרון.

פז שמנים וכימיקלים היא החברה המובילה בישראל בענף השמנים, חומרי הסיכה, הממסים וחומרי הגלם לתחבורה ולתעשייה. החברה משמשת כנציגתן של מספר חברות בינלאומיות לשמנים וכימיקלים בישראל. עם לקוחות החברה נמנים מפעלי תעשייה, קואופרטיבים לתחבורה, רשתות יבואני רכב, תחנות התדלוק של פז ועוד. פז שמנים וכימיקלים עוסקת בייצור, מסחר ושיווק של שמנים לתחבורה ולתעשייה, מוצרי עזר לרכב, תוספים לדלקים, חומרי סיכה וכימיקלים, מונעי אבק ועוד, וכן במיחזור שמנים וממסים. בבעלות החברה מתקני ייצור במפרץ חיפה, מהמתקדמים בעולם, המתמחים בערבול, ייצור משחות סיכה, זיקוק, ייצור אריזות פלסטיק, מילוי אריזות וכן מתקנים מודרניים למיחזור שמנים וממיסים. (אתר חברת פז).

אני עבדתי במעון וטיפלתי בילדים קטנים. שנים לאחר מכן עבדתי כדיילת בחברת עלית, ולקראת הפנסיה גידלתי את נכדי הקטנים, כאשר הוריהם הלכו לעבודה. בהמשך בעלי חלה במחלה קשה אשר ממנה נפטר.

ב – 1985 טסנו לארצות הברית בעלי ואני, בטיול מאורגן, וטיילנו מחוף לחוף. זאת הייתה הפעם הראשונה שלי בחו"ל והפעם הראשונה שטסתי. הטיסה היתה ארוכה מאוד והיתה עבורי חוויה גדולה. היינו בפארק וולט דיסני, ובמפלי הניאגרה, ראינו הצגות ומופעים, והיינו במוזיאון החלל ובגן החיות. עלינו על אוניית המעבורת, ונהנינו מאוד גם במוזיאון וושינגטון ,ובבית הלבן בוושינגטון. בהמשך טיילנו במנהטן ובמגדלי התאומים. היה ממש יפה בגני לוננגרן, הסובבים את הבית הלבן, וגם בביקור  בניו יורק ובגרנד קניון. הפארק הלאומי גרנד קניון הוא פארק לאומי הנמצא בצפון ־מערב מדינת אריזונה בארצות הברית. הפארק משתרע על חלקו המרכזי של הגרנד קניון, הקניון הגדול של נהר קולורדו. זהו אחד מאתרי הטבע הנודעים בעולם. הוא כלול בכמה מרשימות פלאי עולם, וב־1979 הכריז ארגון אונסק"ו עליו אתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה).

בכל מקום שהגענו אליו ישנו במלון מקומי במשך מספר ימים. בארה"ב היינו עשרים ואחד יום, וטיילנו מחוף ניו יורק לחוף של מיאמי, והחוויה הייתה מאוד נעימה ומהנה. חוויה בלתי נשכחת. מאחר ולא טסנו לעיתים קרובות, החוויה של הטיסה והטיול הארוך, היו מאוד מיוחדים ומשמעותיים עבורי.

הזווית האישית

סבתא שולה: נהנתי מאוד לשוחח אתך ולענות לך על שאלותיך, ותודה על הזמן שבילינו יחד, בעקבות העבודה במסגרת תוכנית הקשר הרב דורי.

נכדה נועה: נהנתי לעבוד אתך, וללמוד עליך דברים חדשים, ואני שמחה להכיר את המשפחה שלי יותר טוב דרכך.

מפלי הניאגרה
מפלי ניאגרה (באנגלית: Niagara Falls) הם מפלי מים בגבול שבין ארצות הברית לקנדה. הם מחולקים למפלים האמריקניים והמפלים הקנדיים, שנקראים גם "מפלי הפרסה". מקור שמם של המפלים במילה אירוקוית שפירושה "רעם המים". (ויקיפדיה)

” מאחר ולא טסנו לעיתים קרובות החוויה של הטיסה והטיול הארוך היו מאוד מיוחדים ומשמעותיים עבורי“