"הטווס והצב"- סיפור לפני שינה שעובר מדור לדור

סבתא ואני
סבתא שלי עם הוריה כשהייתה נערה
סיפור שעובר מדוד לדור, עם מוסר השכל חשוב לחיים

סיפור שאמא של סבתא מימי נהגה לספר לה לפני השינה.

פעם חיו ביער טווס וצב, הם היו חברים ממש ממש טובים. הטווס היה מרהיב ביופיו, יום אחד הגיע ליער לוכד ציפורים, תפס את הטווס ורצה לקחת אותו לשוק למכור אותו שם. הטווס היה אומלל איך יעזוב את חברו הטוב – הצב וגם הצב היה ממש עצוב ואמר ללוכד: "בבקשה תניח לטווס, תשאיר אותו כאן ביער"

אמר לו הלוכד: "נראה לך?? אני מתפרנס מזה." ואז אמר לו הצב: "אם אני אביא לך מתנה ממש שווה תשחרר אותו?" הלוכד אמר לו: "בוודאי" צלל הצב באגם והביא ללוכד פנינה יפה ואיכותית.

הלוכד התלהב, שחרר את הטווס והלך לדרכו.

אחרי שהלך חזר הלוכד אל הצב ואמר לו: "בעצם לא מספיקה פנינה אחת רק אם תביא לי עוד אחת כזו אסכים לשחרר את הטווס" והטווס נעלם ביער. אמר לו הצב: "תביא את הפנינה שנתתי לך כדי שאמצא בדיוק כזו נוספת" לקח הצב את הפנינה מהלוכד ונעלם עם הפנינה ובסוף הלוכד נשאר בלי פנינה ובלי טווס.

מוסר השכל של הסיפור: לעולם אל תהיה חמדן, תלמד להסתפק במועט ותרוויח בגדול!

עפרי עם סבא וסבתא

הזוית האישית

הנכדה עפרי: "התחברתי מאוד לסיפורי המשל של סבתא. למדתי המון מהסיפורים ונהניתי להקשיב לה מספרת על תקופת ילדותה"

סבתא מימי: "נהניתי מאוד להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי, המפגשים היו מאוד מעניינים!! שמחתי להיפגש עם נכדתי בתדירות גבוהה יותר"

חמדן

”תסתפק במועט ותרוויח בגדול!“