החתונה של סבתא אסתר וסבא הנרי

סבתא אסתר בבת המצווה שלי
סבתא בחתונה שלה ושל סבא הנרי
כיסא המלכות של סבתא אסתר (מלכת אסתר)

סבתא אסתר נולדה בקזבלנקה שבמרוקו ב שנת 1938.

קזבלנקה היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-4.4 מיליון נפש, והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט. ויקיפדיה

סבתי עלתה לארץ עם הוריה ב1950 כשהיא בת שתיים עשרה.

כשבגרה והיתה לנערה היא הדריכה בתנועת "הנוער העובד והלומד". תנועת הנוער העובד והלומד היא תנועת נוער ארץ ישראלית שמושתתת על ערכי הציונות העובדת. יסודותיה בתנועת הנוער העובד, שהוקמה ב-17 באוקטובר 1924 בארץ ישראל על ידי בני נוער עובדים שהתאגדו על מנת להגן על עבודתם וזכויותיהם. ויקיפדיה.

היא הדריכה בקובוץ אלונים שהוא קיבוץ בצפון עמק יזרעאל, ליד קריית טבעון, המשתייך לתנועה הקיבוצית. הקיבוץ, שעלה לקרקע במיקומו הנוכחי בשנת 1938, נמצא בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. ויקיפדיה נוסד: 26 ביוני 1938

בהמשך היא שירתה בחיל הרגלים בתור הפקידה של המפקד. חיל הרגלים הישראלי הוא חיל מתמרן בזרוע היבשה של צבא ההגנה לישראל ועיקר כוחו מושתת על חיילים אשר נלחמים בצורה רגלית. לחיל הרגלים כפופים מקצועית מספר חטיבות, גדודים ויחידות חי"ר בסדיר ובמילואים אשר פועלים תחת פיקוד מבצעי של פיקודיו המרחביים של צה"ל. קצין חי"ר וצנחנים ראשי הנוכחי הוא תא"ל גיא לוי. ויקיפדיה

סבתי היא ספרית במקצועה. אחרי הצבא סבתא הלכה ללמוד את מקצוע הספרות וכשסיימה ללמוד פתחה מספרה בשם "אסתר".

החתונה של סבתא אסתר וסבא הנרי:

סבא הנרי וסבתא אסתר הכירו במלחמת יום הכיפורים התחתנו  ב 1.1.1974 אחרי המלחמה. מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות נגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים, שנתמכו על ידי חילות משלוח מארצות ערב, בעיקר מעיראק ומירדן. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. ויקיפדיה

גם אחרי המלחמה עדיין חיילים רבים היו מגויסים וסבא הנרי הציע לסבתא אסתר נישואים כשהיה במילואים עדיין. החתונה הייתה באולמי הרצל בהדר בחיפה, וצילומי החתונה נערכו במלון דן כרמל בחיפה.

אצל סבתא אסתר אלו נישואים ראשונים, ואצל סבא הנרי אלה נישואים שניים. לסבא שני ילדים מהנישואים הראשונים ששמם אילנה ויגאל.

סבתא ספרה לי בהתרגשות על החתונה ואיך ישבה בחתונה, על כיסא גבוה בצבע אדום, שהיה על במה גבוהה, והאורחים ניגשו לברך אותה. סבתא נראתה כמו נסיכה יפיפייה מהאגדות, והייתה להם עוגה מאד מאד גבוהה שחתכו אותה ביחד.

הזווית האישית

לינוי: מאוד נהנתי לראיין את סבתא שלי בתוכנית הקשר הרב דורי. גיליתי כל כך הרבה דברים שלא ידעתי על סבתא אסתר שאני כל כך אוהבת. סבתא קרה לי מאוד ובלי התוכנית שלכם לא הייתי יודעת על חייה של סבתי. הייתי רוצה לאחל לסבתא שלי ולי, שנמשיך לצבור חוויות רבות ביחד ושסבתא תהיה בריאה לעוד הרבה שנים.

מלחמת יום הכיפורים
מלחמת יום הכיפורים (נקראת גם מלחמת יום כיפור; מלחמת יום הדין. ויקיפדיה