החפץ המיוחד של סבא אליעזר

בנייה משותפת
שני סבים ושתי נכדות במפגש אחד
מכשיר המדידה המיוחד מאורגוואי

סיפור שסופר לנויה לם על ידי סבא שלה- אליעזר פוקס.

אליעזר נשוי לליליאנה. שניהם גרים בקיבוץ מגידו, ומשתתפים ביחד בתוכנית הקשר הרב דורי.  סבא נולד בשנת 1952באורוגוואי ועלה ארצה   ב 28.5.1973. היום הוא בן שבעים שנה, וגר עם סבתא שלי בקיבוץ מגידו.

התחום האהוב על סבא הוא אסטרונומיה, וכן פיזיקה וכימיה, העבודה הראשונה של סבא היתה בתור טכנאי רדיו.

וכך סבא מספר:

"בשנת  1964  טסנו לארגנטינה לחיזוק ה קשרים בין השומר הצעיר  לארגנטינה ואורוגוואי.

הרפובליקה המזרחית של אורוגוואי היא מדינה השוכנת בחוף הדרום-מזרחי של יבשת דרום אמריקה. היא גובלת במזרח באוקיינוס האטלנטי, מצפון בברזיל, ממערב בארגנטינה ובדרום בשפך נהר ריו דה לה פלטה. האזור שכיום הוא אורוגוואי יושב לראשונה על ידי קבוצות של ציידים-לקטים לפני כ-13,000 שנה לערך. ויקיפדיה

במהלך הביקור קניתי  מודד אלקטרוני תוצרת יפן ,שעזר לי לסיים את הלימודים והמחקרים, ולעבוד עם דיוק מאוד גבוה. באותה תקופה היה קשה לערוך מדידות מדויקות  ועד היום אני שומר עליו. הוא לא איבד את התכונות שלו ואת הדיוק שלו. המודד הוא מן שעון, מפלסטיק וגם מנחושת, עם חוטים. באותה תקופה במכשירים כאלו היו משתמשים  למחקר מדעי כדי למדוד שנאים חשמליים. בשבילי המכשיר היה מאוד חשוב, ואני מרגש שיכולתי בעזרתו לבנות מכשירים באיכות כל כך גבוהה שאיתם אפשר להתקדם מאוד במקצוע.

תמונה 1

בשנת 1988 בחודש יולי חגגנו יום הולדת לי ולגבי . טסנו לחול למשפחה שלי, כדי שסבתא שלי תוכל לראות את ילדי, ושנוכל לצלם יחד תמונה.

זה היה הביקור הראשון באורוגוואי, כאשר שלושת הילדים שלי לא הכירו את משפחתי באורוגוואי. בנוסף ,באותו טיול היינו בארגנטינה וביקרנו בבוואנוס איירס בבית של אשתי ליליאנה. כשהגענו לאורוגוואי לעיר מנטווידאו, למשפחה שלי, לבית של הורי, צילמנו את התמונה לזיכרון. מונטווידאו היא עיר הבירה, הנמל המרכזי, והעיר הגדולה ביותר באורוגוואי. מונטווידאו היא עיר עיקרית באורוגוואי, והעיר היחידה במדינה בעלת למעלה ממיליון תושבים. במונטווידאו ישנו נמל ימי, אחד מהחשובים באמריקה. בעיר נמצאות מצבות זיכרון ומוזיאונים רבים, וכמו כן גם מבנים היסטוריים וכיכרות. ויקיפדיה

הביקור היה מאוד מרגש, ושמחנו מאוד, שהילדים שלנו יוכלו לראות את ההורים שלי, ואת הסבתא שלי. כל המשפחה היתה שם. אני, ליליאנה  אשתי, סבתא שלי, אבא שלי, אמא שלי, אחותי, האחיינית שלי, וילדי".

תמונה משפחתית בביקור באורגוואי

נויה : המפגשים היו חשובים מאוד ובתוכם נהנתי, צחקתי, למדתי, הקשבתי והיה לי ממש כייף.

שנאי
שנאי (בלעז: טרנספורמטור, הוא מכשיר אלקטרומגנטי שמעביר אנרגיה חשמלית ממערכת זרם חילופין אחת, למערכת זרם חילופין אחרת. ויקיפדיה

ציטוטים

”היה מאוד מרגש ושמחנו מאוד שהילדים שלנו, יוכלו לראות את ההורים שלי, ואת הסבתא שלי. כל המשפחה היתה שם. “