סיפורה של סבתא ליה

סבתא בילדותה
מרומניה לארץ ישראל

שלום שמי הוא ליה ואני סבתא של טל וולדמן ואימא של אילן, אבא של טל.  נולדתי ב1950 ברומניה בעיר קלולש.

הדבר שאני הכי אהבתי לעשות כשהייתי ילדה קטנה זה לקרוא ספרים ולטייל במקומות.

החלום שלי היה שתהייה לי משפחה ונכדים, שאוהבים את אחד השני. החלום הזה באמת התגשם.

עליתי לישראל בגיל עשרים והלכתי לקיבוץ בשם גן שמואל. גַּן שְׁמוּאֵל הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי השוכן במחוז חיפה מזרחית לחדרה ושייך למועצה אזורית מנשה, בה הוא מהווה היישוב המערבי ביותר. הקיבוץ נקרא על שם הרב שמואל מוהליבר ממבשרי הציונות. (ויקיפדיה)

שם הכרתי את בעלי בבה ז"ל.  לאחר כמה שנים הלכתי לאוניברסיטה וכשסיימתי את הלימודים הלכתי לעבוד בתעשיית צבעים בתל אביב . יום אחד בדרך לעבודה מכונית דרסה אותי, כשהייתי  בבית החולים בעלי בבה "ז"ל ביקר אותי כל הזמן עד שהחלמתי.

אחרי זה רכשנו בית בכרמיאל. ופתחתי עסק של מניקור ופדיקור. פדיקור הוא טיפול קוסמטי של כפות הרגליים וציפורני הרגליים, המקביל למניקור, הנעשה בכפות הידיים. פדיקור נעשה למטרות קוסמטיות, או טיפוליות. טיפולי הפדיקור פופולריים מאוד ברחבי העולם, במיוחד בקרב נשים. הפדיקור כולל טיפול לא רק עבור הציפורניים. במהלך פדיקור לעיתים משפשפים ומקלפים תאי עור מתים בסוליות כפות הרגליים באמצעות אבן גסה (לעיתים קרובות אבן פומיס). טיפוח העור במהלך טיפול הפדיקור מסופק לעיתים קרובות עד הברך, וכולל קילוף עור, לחות ועיסוי.

אייל בני הבכור נולד בחיפה, ואחרי ארבע שנים אילן בני הצעיר נולד.

ב1991 אני ובעלי ז"ל עברנו לגור בקנדה. אילן בני הצעיר עד היום גר בישראל ובני הבכור איל גר איתי בקנדה.

לאילן בני הצעיר יש חמישה ילדים: גבריאל היא הבכורה, עדן הבת אמצעית ושלישיה של שני בנים ובת אחת – דוד, גולן, טל.

לאיל יש ארבע ילדים מעיין, ליאור, אביב ומאור.

היום, אני גרה בקנדה  ומבקרת בישראל את הנכדים שלי.

סבתי בילדותה

סבתא ליאנה: היה לי ממש כיף. חזרו לי הרבה זיכרונות על הילדות שלי.

הנכדה טל: היה לי ממש כיף להקשיב לסיפורים של סבתא שלי וזה היה הפרויקט הכי נעים לעשות.

גן שמואל
גַּן שְׁמוּאֵל הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי השוכן מזרחית לחדרה. נקרא על שם הרב שמואל מוהליבר ממבשרי הציונות. (ויקיפדיה)

”החלום שלי היה שתהייה לי משפחה ונכדים, שאוהבים את אחד השני. החלום הזה באמת התגשם.“