החיים בארץ

העלייה לארץ סבתא ואבא שלה
סבתא היום
החיים אחרי העלייה

שמי מאי פלדמן ובחרת לספר לכם את הסיפור של סבתא שלי, סבתא מרי. סבתא נולדה בשנת 1947 בהונגריה' בעיר בודפשט' אחרי מלחמת העולם השנייה. יש לה 2 אחיות. סבתא מרי עלתה לארץ  עם משפחתה כשהייתה בת שנתיים. היא הגיעה לארץ באנייה דרך איטליה לנמל חיפה. המשפחה גרה ב"בית עולים" שהוא בעצם מעברה. שם הם היו למשך כשנה בערך, אחר כך קיבלו בית בשכונת חליסה בחיפה, שהייתה שכונה ערבית לפני מלחמת השחרור בשנת 1948. הערבים ברחו מן השכונה, והשכונה הייתה הרוסה. משפחתה קיבלה דירה גדולה בקומה שלישית, שהייתה כנראה של משפחה ערבית עשירה, אך לא היה גג לדירה בגלל המלחמה. וכך הם גרו כמה חודשים עד שבנו להם גג חדש לדירה. שם גדלה סבתא ולמדה בבית ספר אליאנס מכיתה א עד כיתה יב,  זה היה בית ספר צרפתי והם למדו ונבחנו בבגרות בצרפתית.

אחרי התיכון למדה סבתא, באוניברסיטה העברית בירושלים והפכה למורה לתנך וספרות. במלחמת ששת הימים הכירה את בעלה לעתיד, סבא שלי, והתחתנו בשנת 1973.

לאחר נישואיהם, הגיעו ליישוב מבועים. עקב מחסור במורים, קראו לצורים לבוא לדרום, והם קיבלו דירה ועבודה מהמועצה. סבא וסבתא התאהבו באיזור הזה, החליטו להישאר שם ועברו לגור במושב ליד, ניר משה, שם קנו משק.

בניר משה נולדו לסבתא 2 בנים שגרים אתה ועם סבא שלי במשק. נולדו להם גם נכדים ומאוד כיף להם לגור יחד עם כל המשפחה. סבתא כבר יצאה לפנסיה ממשרד החינוך, מרוצה מהכל ומאחלת רק בריאות ואושר לה ולכל האנשים שהיא אוהבת.

מאי: היה לי ולסבתא ממש כיף ולמדתי המון על סיפור החיים של סבתא והיה מאוד מעניין.

סרטלקם
אוהב אותך בהונגרית

חליסה
שכונה בחיפה התחתית, ממזרח לעיר התחתית. מבחינה מנהלית היא משויכת לרובע נווה שאנן שמדרום לה. השכונה יושבת בסמוך לוואדי רושמיה, המפריד בינה לבין הדר הכרמל ממערב. בצפון-מערב היא גובלת בוואדי סאליב, בצפון בחוף שמן, במזרח בצ'ק פוסט ובדרום בשכונות נווה שאנן. השכונה היתה שכונה ערבית, עד שחרור חיפה במלחמת השחרור (1948). לאחר שתושביה הערבים ברחו, יושבו בה יהודים עולים חדשים. (ויקיפדיה)

”בריאות ואושר הם העיקר בחיים“