החיים בארץ ישראל

סבתא יהודית בצעירותה
סבתא יהודית
תיאור חוויות ילדותה של סבתא בארץ ישראל

הבית

סבתא מספרת שהיא ומשפחתה גרו ליד נחל שהיה עולה על גדותיו אחת לכמה שנים, בצריף שאביה בנה. כל כמה שנים ביתם הוצף. היא ומשפחתה היו מתעוררים בבוקר ומגלים שהבית מוצף. פעם אחת אפילו הגיעו מכבי אש כדי להוציא אותם מהבית בזמן ההצפה. בנוסף, פעמים רבות הגיעו גנבים, סבתי מספרת שפעם ביום ההולדת של אמה גנבו את כל המתנות שהביאו לה.

בצעירותי

ההורים

סבתא מספרת שאביה עסק בגידול צמחים, והוא היה הראשון באזור שעסק בכך. היו לו צמחים שאנשים לא הכירו אז, כמו חמציצים או בצלצלים. את הצמחים שגידל הוא הביא לשוק בחיפה ומכר אותם. בנוסף, היא מספרת שהוריה שיחקו פעמים רבות שח, היא מספרת שכל פעם שההורים שיחקו הם היו רבים. בנוסף, היא מספרת שפעמים רבות אנשים הגיעו לאביה לשמוע מוזיקה, לאביה היה גרמופון ואתו הם שמעו את המוזיקה.

הזוית האישית

אשד: מאוד נהניתי לעבוד ביחד עם סבתי על עבודה זו, אני רוצה להגיד לה תודה על כל הידע שנתנה לי ועל כך ששיתפה איתי פעולה.

חמציצים
עשבים הגדלים בארץ וטעמם חמוץ.