החיבור בין האשכנזים והספרדים

סבא וסבתא שלי ביום החתונה שלהם
סבא וסבתא שלי ביום הולדת של סבא
התיאור של הסיפור זה על האהבה של סבא וסבתא שלי.

שמי רון סטוף, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי ובחרתי לתעד במסגרת זו את סיפור ההכרות של סבא וסבתא שלי.

כשסבא וסבתא נפגשו

סיפור ההיכרות של סבתא וסבא שלי, התחיל במסיבה בעיר ת"א של פעם, כשסבתא הייתה בת 16, תלמידת תיכון. היא ראתה את סבא רוקד ברחבת הריקודים וישר התאהבה בו.

החיבור שלהם לא היה מקובל באותם ימים, היות וסבתא הייתה ממצוא אשכנזי "אריסטוקרטית" וסבא איתן היה ממוצא ספרדי.

ההתנגדות של אימא של סבתא (אבא שלה נפטר כשהייתה קטנה והיא גדלה רק עם אימא) הייתה מאוד גדולה והיה לה קשה מאוד לקבל אתהבחור שבו בחרה בתה. בהתחלה היא אפילו לא ניסתה להכיר אותו ולא הסכימה להקשיב בכלל לרעיון זה.

סבא וסבתא המשיכו להפגש כזוג כארבע שנים לפני שסבא שלי הציע לה להתחתן.

סבא וסבתא ביום חתונתם

תמונה 1

כמה חודשים לפני החתונה, פרצה מלחמת ששת הימים וסבא שלי גוייס למלחמה. את סבתא שלי אימא שלה שלחה ללונדון להתרחק מכל הבלאגן. על מנת לא להפחיד את בן זוגה, סבא שלי, סבתא שלי כתבה כמה מכתבים מראש, בהם סיפרה לו חוויות דמיוניות שלא קרו. את המכתבים השאירה אצל אימא שלה וזו שלחה בשמה כל כמה ימים מכתב.

כשאימא של סבתא שלי הגיעה להכיר את המשפחה של סבא, היא הבינה כי הדעות הקדומות על ספרדים היו ממש לא נכונות, היא הבינה כי סבתא הגיעה למשפחה מלאה בחום ואהבה.

סבא וסבתא שלי נשואים  כבר 53 שנים. ועד היום הזה עדיין יש אהבה באוויר.

הזוית האישית

רון סטוף: אני כל כך אוהבת את סבא וסבתא שלי עד היום, הם הכי טובים שאפשר לבקש והאהבה שלהם תמיד תהיה באוויר.

אשכנזים
יהודים אשכנזים בישראל מהווים את אחת הקבוצות האתניות הגדולות ביותר בקרב יהודי ישראל והם המהגרים והצאצאים של היהודים האשכנזים, אשר שוהים כיום במדינת ישראל. לפי הערכות ישנם כ-2.8 מיליון ישראלים שמוצאם, המלא או החלקי, בקהילות אשכנזיות. מקורם של היהודים האשכנזים בישראל הוא במרכז ומזרח אירופה. (ויקיפדיה)

”עד היום הזה עדיין יש אהבה באוויר.“