סבא רבא יצחק וסבתא רבתא רחל של הילי מפולין

אני ונכדתי הילי
אני והוריי
התאהבות כאן בארץ

רחל, אמי, נולדה בפולין בעיר לבוב בשנת 1911. בלבוב חיה אוכלוסייה גדולה ומפותחת של יהודים. משפחתה הייתה משפחה חילונית אמידה מאוד. אמא הייתה הקטנה מבין ארבעה אחים ששניים מהם היו רופאים. אמא הייתה היחידה שהחליטה לא להישאר בפולין אלא לחיות בישראל, שהיתה אז פלשתינה.

יצחק, אבי, נולד בשנת 1905 בעיירה קטנה בפולין ששמה זלוצ'וב למשפחה חרדית. לאבא היו שני אחים ואחות. אבי החליט לעזוב את משפחתו, לעלות כחלוץ ארצה ולהצטרף לתנועת נוער ציונית שהכינה אותו לעלייה. חייו כחלוץ בארץ היו קשים עד רעב. החלוצים עסקו בסלילת  כבישים, בבנייה, בחקלאות ובייבוש ביצות. אבא חלה פעמיים במלריה ורופאו אמר לו שאם הוא לא יסע להוריו השוהים במזג אוויר קר, יאכל טוב ויעלה במשקל הוא לא ישרוד. אחד מחבריו, שעבד עמו בתחנת קמח בבנימינה, ביקש ממנו שבדרך הביתה יעבור דרך בית אחותו וימסור לה דרישת שלום ממנו. כשהגיע לבית אחותו, ראה את אמי והתאהב בה ממבט ראשון. כנראה שגם אמי התאהבה בו ולימים הם נישאו.

סבא רבא יצחק וסבתא רבתא רחל, עם סבתי רבקה התינוקת בעגלה

תמונה 1

היא חוותה קשיי שפה, מזג האוויר החם, הקשיים הכלכליים היישוב בנימינה היה ישוב קטן ועני. בן דודה שבא לביקור בפלשתינה בחזרתו ללבוב וסיפר שאמי מבשלת בתוך קופסת שימורים גדולה.

אבא נעדר לעיתים קרובות מהבית כדי למצוא עבודה ואמא נשארה לבדה בביתם. אמא ילדה תינוק יפהפה לדבריה אך לאחר יומיים נמסר לה שהוא נפטר.

רבקה מספרת לנכדתה את הסיפור המשפחתי על הוריה סבא רבא וסבתא רבתא של הילי.

חלוץ