ההנהגה של סבתא רבקה

אני וסבתא בבסיס
סבתא בעבר
האם כל אחד יכול מנהיג?

שמי אדר, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי. ישבתי לשוחח עם סבתא רבקה על מנהיגות ומנהיגים. סבתא שלי, רבקה רוזנברג בת 67, היא נולדה בשנת 1955.

על פי סבתא רבקה, צריך מנהיג להיות חזק והוא המחליט, הוא מטיל תפקידים ומרכז אותם. מנהיג טוב – אסור לו להתרגז, הוא צריך להיות חכם ולהקשיב ולהיות קשוב. מנהיג צריך להיות דובר אמת, נעים הליכות, ומבין בתחום. להיות מנהיג זה גם קשה וגם נושא עמו הרבה מחויבות, ולפעמים אתה מתבייש ולא מתאים להיות מנהיג.

גם אני (רבקה) הנהגתי! עבדתי בקופת חולים כללית במרפאת שיניים בביטוחי שיניים. אני הובלתי את כל נושא הביטוחים בעבודה שלי. הציעו לי להיות מנהלת אבל סירבתי בכדי להיות עם הילדים שלי (אימא שלך ודודים שלך).

למרות שכולם רוצים לנהל, הם צריכים לשאול את השאלה – האם יש להם את הנתונים, הפניות לזה והיכולת. הייתה לי מנהלת טובה במשך הרבה שנים. היא השפיעה עליי בחשיבה ובהתנהגות מול קהל. אני שמחה שהחלטתי לא להיות המנהלת, אני לא מצטערת על מה שעשיתי והחלטתי.

במסגרת תפקידי, שהיה לי מעניין, השפעתי על העובדים שעובדים איתי בעבודה. העבודה תרמה לי לביטחון העצמי ולהרגשה טובה.

אדר הנכד המתעד: אני לקחתי מסבתא שלי שלהיות מנהיג זה דבר טוב. נהניתי להשתתף איתה בתכנית.

מטיל