הבריחה

אני וסבא שלי בבר מצווה שלי
סבא בצעירותו
הבריחה ממרוקו

סבא דוד נולד בשנת 1957 במרקש שבמרוקו. שם  גדל עד גיל עשר. בסך הכל היתה ילדות טובה מאוד במרוקו, מלבד העובדה שאחותו ז"ל נרצחה בילדותה. הוא נלד למשפחה אמידה ולא היו דברים יותר מידי מיוחדים עד שיום אחד קרה משהו.

באותה תקופה במרוקו אנשים היו מבצעים פשעים ומאשימים בפשע אחרים, לרוב יהודים. מישהו עשה פשע חמור מאוד, לא יודעי בדיוק מה כי זה היה לפני הרבה שנים. ואחר כך האשימו את ניסים, אבא של דוד, בפשע, ולקחו אותו לכלא.

יום אחד לניסים היה רעיון, הוא ביקש להיות בבית יום אחד. ביום הזה כולם תכננו מראש, לברוח ממרוקו, כי לא יכלו להמשיך במצב הזה. זה היה מתוכנן מראש אבל גם אלתור מטורף, כי הם ברחו בלי אוכל בלי כסף. למרות שהיו מאוד עשירים, הם באו בלי כלום.

בסופו של דבר הם הצליחו לברוח ממרוקו בשנת 1967. כשירדו מהמטוס ונחתו בארץ, נסעו לבאר שבע וקיבלו דירה.

מאותו יום לדוד היו חיים קשים וילדות קשה. הם חיו בעוני מטורף, לעומת מה שהיה שם במרוקו וזה בעצם הסיפור.

אלעאי: היה מאוד כיף לעשות את העבודה וגילתי דברים חדשים על סבא שלי.

מרקש
היא עיר מדברית בדרום־מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2014) שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים".(וויקיפדיה)

”חיים פעם אחת תנצלו את זה“