האופניים של סבא יצחק

אני וסבא בביתו
סבא בצבא בצעירותו
האופניים שעברו במשפחתי מסבתי לאבי

סבי יצחק בוצר נולד בארץ ישראל בשנת 1950. בילדותו הוא גדל בקיבוץ יגור.

כשהיה ילד הוא שיחק במשחקים כגון דודס, כדור הקפה ומחנים. כל יום הוא היה מגיע לביה"ס ברגל. תחביבו היה איסוף בולים. כשהיה נער בן שבע עשרה, פרצה מלחמת ששת הימים.

בילדותו הוא לקח חלק בתנועת הנוער "הנוער העובד והלומד". בנעוריו סבי אהב להאזין לשירים ישראלים. הוא למד שתים עשרה שנה בבית הספר ביגור. ילדותו הייתה רגילה ומאושרת.

סבי שירת בחיל השריון כנהג טנק. הוא לחם במלחמת יום כיפור. בהמשך הוא עבד במפעל "לגין" ביגור. הוא הכיר את אשתו לעתיד בת שבע, דרך חבר שעבד איתו במפעל. הם התחתנו ב18.9.1978 בקיבוץ יגור ונולדו להם שלושה ילדים: יוני -אבי, דורון ויהל. בת שבע ויצחק גרים בקיבוץ יגור עד היום .

האופניים

לפני כשלושים שנה יצחק קנה לאשתו בת שבע, אופניים חדשים בחברת "חרש אופן" הישראלית, שהיום כבר לא קיימת. האופניים נקנו בחיפה ועלו שלוש מאות שקל. במשך שנים, בת שבע השתמשה באופניים לנסיעות ברחבי הקיבוץ. האופניים עברו מספר תיקונים ושדרוגים, והורכב להם סל מאחורה לנשיאת מטענים שונים, כמו קניות וכביסה. לאחר שבת שבע עברה לנסוע בקלנועית האופניים נותרו חסרי שימוש ועברו בירושה אל אבי.

ארבל: נהנתי מאוד לשמוע מסבא את סיפורו על מהלך חייו ועל האופניים שקנה לסבתא.

בוצקל'ה