דור התפילין

בתמונה אני וסבי בסדר פסח
בתמונה סבי כשהיה צעיר בשדות
התפילין

סבי,  עוזי (עוזיאש) שוורץ, נולד בשנת 1945 ביאש, רומניה, ישר אחרי מלחמת העולם השנייה. הוא עלה לארץ בשנת 1963 כשהיה הן 18, הם 7 אחים במשפחה.

כשהיה בגילי, יום אחד מצא בארון הוריו תפילין קטנות אבל מאוד ישנות, הוא הלך לאבא שלו לשאול אותו מה זה, ואבא שלו אמר לו שזה תפילין שהיה של סבא רבא שלו גם הוא היה יליד רומניה. אלה תפילין שעברו את השואה ושרדו אותה!

התפילין נשמרו בארון הרבה מאוד זמן, אף אחד לא השתמש בהן מכיוון שהן היו מאוד ישנות ובלויות.

סבי עלה לתורה עם התפילין האלו, וסיפר שהוא מאוד התרגש שהוא עלה לתורה ביחד איתן, אבל גם אחרי העלייה לתורה אף אחד לא השתמש בהן. בגיל 18 הוא עלה איתן לישראל.

הסיפור הזה מבחינתי מסמל את הכוח של היהדות שלנצח תישאר.

"תפילין הן תשמיש קדושה יהודי העשוי מעור ומכיל קלף עליו רשומות ארבע פרשיות מהתורה, ומשמש לקיומה של מצוות הנחת תפילין. על פי ההלכה מניחים את התפילין ביום ולא בלילה, בימי חול ולא בימי שבת וחג" (ויקיפדיה)

וזה ללא ספק אחד השורשים הכי חזקים שלי שבחרתי לספר בעבודת השורשים שלי, כי גם סבא מצד אימא הוא איש דתי שמאמין בתורה.

הזוית האישית

יגל: לשנינו היה מאוד כיף – לי היה כיף לכתוב ולו היה מאוד כיף לספר. והייתי רוצה לאחל לו את כל הטוב שבעולם ושתמיד יהיה בריא.

בלויות
שחוקות, מרופטות