חוויות מהעבר של סבתא עליזה

סבא וסבתא שלי בחתונתם.
סבתא מחזיקה את אבא בבריכת ביאליק.
מהעיר לקיבוץ

שמי עליזה אדרי, נולדתי בחיפה בבית חולים אלישע, לאברהם ז"ל ומאירה.

כפר הנוער רמת הדסה סאלד הוקם בשנת 1949 על ידי הסוכנות היהודית כבית זמני לילדים ניצולי השואה ונקרא על שם הנרייטה סאלד שעמדה בראש ארגון עליית הנוער. כפר הנוער נמצא בצפון קריית טבעון. במשך השנים התאים את עצמו הכפר לצרכיה המשתנים של המדינה. משנות השבעים מקיים הכפר תוכניות חינוך מיוחדות לבני נוער. (ויקיפדיה)

הלימודים בפנימייה היו קשים כי עברתי משבר בעקבות גירושי הורי.

כשהגעתי לגיל 14 עברתי לקיבוץ מעוז חיים, מָעוֹז-חַיִּים הוא קיבוץ מהתנועה הקיבוצית בעמק בית שאן, כ־5 ק"מ ממזרח לבית שאן. שייך למועצה אזורית עמק המעיינות. הקיבוץ נוסד בחודש יולי 1937, במתכונת יישובי חומה ומגדל. גרעין המתיישבים הראשון הורכב מחברי פלוגת החוגים ברעננה שהשתייכו לתנועת הקיבוץ המאוחד, ואליהם הצטרפו עוד שלושה גרעיני התיישבות – "עקיבא" ו"מסד" של "חבר הקבוצות" ו"במסילה" של השומר הצעיר(ויקיפדיה)

במעוז חיים עבדתי בחדר האוכל בהגשה העצמית, שהיום נהוגה בכל בתי המלון ובכל הקיבוצים בארץ. ארוחת מִזְנוֹן (מכונה גם "בּוּפֶה", מצרפתית: buffet) היא שיטת הגשת מזון, בה המאכלים אינם מוגשים אל השולחן אלא נבחרים על ידי הסועדים מדלפקי הגשה המכונים "מזנון".(ויקיפדיה).

אחר הצהריים למדתי והשלמתי את החומר  הלימודי.

אחי שמואל שהיה בקיבוץ מנרה, חזר הביתה, לאמא, שבאותה שנה התחתנה בשנית. ההורים היו באים לבקר אותנו אחת לשבועיים, וכל החגים חגגנו אצל ההורים.

בגיל 17 הכרתי את סבא יעקב התאהבנו ושנתיים לאחר מכן נשאתי.

יש לי ארבעה בנים: אלי, שי, ערן ועידן. כשהבן השני נולד, סבא יעקב פתח עסק גדול למתכת ועד היום עובדים בעסק, שני הבנים הקטנים והם מחזיקים את העסק עם סבא.

כולם נשואים יש לי 11 נכדים שהגדול מביניהם הוא חייל בגבעתי ובשקד וקוראים לו מתן, ונכד נוסף עובר מבדקים לטייס.

עליזה:היה לי מאוד כיף ומהנה ולעשות עם נכדתי אדיר את העבודה.

אדיר חנה: בתוך נכדה היה מאוד מרגש לשמוע סיפורים מחייה של סבתא שלא ידעתי.

בית חולים אלישע
בית החולים אלישע הוא בית חולים פרטי השוכן במרכז הכרמל בחיפה.(ויקיפדיה)

ציטוטים

”גרנו בחיפה, בדרך נווה שאנן ברחוב פאר. למדתי בבית "קישון" עד כיתה ב', ולאחר שהורי התגרשו עברתי לפנימייה בטבעון.“