בת מצווה בבית הכנסת בבוקרשט

פלורי ולב
פלורי והדובי שלה
מקושט בפירות ובפרחים

כשהייתה פלורי בת שתיים עשרה, היא עדיין חיה ברומניה. את בת המצווה חגגה פלורי בקהילה היהודית בבוקרשט, בירת רומניה.
מאז ומתמיד היו יחסים דיפלומטים בין ישראל לרומניה, ותמיד הייתה קהילה גדולה של יהודים בכל רחבי רומניה , ולא רק בבוקרשט, שבה הייתה הקהילה הכי גדולה.
בקהילה היהודית ברומניה היינו חוגגים כל חג יהודי וכל אירוע אישי. פלורי התלבשה בבגדים לבנים ויפים המסמלים שמחה ואושר. המקום בו נערך הטקס היה מקושט בפירות ובפרחים, וכמובן שהיה יין אדום לקידוש.
באירוע היו המון אנשים והמון ילדים יהודים שחיים בבוקרשט, שירים וריקודים, כולם התרשמו מאוד מארון הקודש , שהיה מרשים מאוד.
כשפלורי גרה ברומניה, היא הייתה פוגשת שם ילדים שהיו באים מישראל לבקר. עם חלקם היא שמרה על קשר והמשיכה להתכתב אתם גם אחרי שהם חזרו לארץ.

בבוקרשט נמצאת גם פקולטה לרפואת שנים, ששנים אחר כך הבת של פלורי למדה שם. בנוסף, יש בבוקרשט פקולטה למשפטים בהנהלת פרופסור דרימה, שהוא יהודי שמתגורר בישראל. הבת של פלורי למדה בפקולטה הזו, במקביל לרפואת שיניים.
מאוד חשוב לשתי המדינות, ישראל ורומניה, לקיים קשר טוב ויחסים דיפלומטים ולחזק את הקשר בין העמים.

בוקרשט