בשליחות המדינה

תמונה שלי בתור תינוקת עם הורי ואחי.
הגשמת החלום הציוני

שמי יהודית. הגעתי לארץ בשנת 1958 מארגנטינה. גם הוריי נולדו בארגנטינה. הסבים והסבתות שלי הגיעו ב 1910 מרוסיה בעקבות פרוגרומים שהיו שם.

לפני העלייה לארץ הייתי בתנועת נוער בשם "הנוער הציוני" ומאוד רציתי לעלות לארץ. ההפלגה לארץ ארכה כחודש.

למדתי שנתיים בתיכון  ולאחר מכן התגייסתי לצבא ושירתתי חלק מהשירות בקיבוץ אור הנר וחלק בפיקוד הדרכה. כשעליתי לארץ רציתי להגשים את החלום הציוני ועבורי הגשמתו היה לעבוד בשירות המדינה.

התחתנתי בשנת 1968 ועבדתי בתפקידים שונים במשך 5 מטעם משרד הביטחון בארץ ובחו"ל . גם בעלי עבד באותה מסגרת כ- 30 שנה. וכך במשך השנים שירתנו ביחד את המדינה בעבודה ביטחונית. גרנו במקומות שונים בעולם: 5 שנים בשגרירויות ישראל בגרמניה, 5 שנים בצרפת ו 3 שנים בבלגיה.

ארבעת ילדיי נולדו במשך השנים הללו.

ההתמודדות שלי היתה לא רק בעבודה, בחינוך הילדים ובתמיכה בעבודה הקשה של בעלי (ז"ל), אלא גם הדאגה המתמדת במקומות ששירתנו בגלל החשיפה לסכנות הבטחוניות למשפחתנו.

הסיפור תועד במסגרת תכנית "הקשר הרב דורי"

פוגרומים