במהלך הטיסה מאתיופיה ילדתי את בני בכורי דניאל

אני ואימא בבר מצווה של בן דוד שלי
אימא שלי
לקח לנו שלוש שנים להגיע לישראל מאתיופיה

שלום אני ענת טלהון מספרת את סיפור העלייה של אימא שלי קסנש טלהון מאתיופיה במפגשי תוכנית הקשר הרב דורי.

קסנש טלהון

שמי קסנש טלהון, עליתי מאתיופיה בשנת 1999 במסע ארוך לעבר ארץ ישראל כשהייתי בת 14. לקח לנו חמישה ימים להגיע לשפרה, היינו שם יום אחד. משם נסענו לעיר גונדר במשך 11 שעות, הגענו לגונדר אחרי הנסיעה הארוכה, היינו שם במשך חצי שנה, זה היה כמו מחנה אוהלים גדול, שכל היהודים שרוצים להגיע לארץ ישראל היו צריכים להמתין שם.

אחרי חצי שנה אמרו לנו להגיע לאוטובוס לנסיעה של יומיים לאדיס אבבה העיר הגדולה. אחרי יומיים של נסיעה הגענו לאדיס אבבה לשגרירות ישראל. היינו במשך שבועיים באדיס אבבה משם טסנו במטוס לישראל, במהלך הטיסה ילדתי את בני בכורי דניאל.

אחרי טיסה של שמונה שעות והגענו לשדה תעופה. משם העבירו אותנו למרכז קליטה בקריית גת ישר משדה התעופה למרכז קליטה.

העלייה והקליטה היו מאוש קשים עבורנו. גרנו בקריית גת במשך שנתיים, אחרי שנתיים קנינו בית בגדרה ושם אנו חיים עד היום. במהלך השנים המשפחה גדלה ונולדו לי שבעה ילדים ובהם בתי ענת שלה סיפרתי את הסיפור המשפחתי.

ענת: שמחתי מאוד לשמוע על הסיפורים שאימא שלי סיפרה לי.

אימא של ענת: שמחתי לספר לענת על הדברים שעברתי.