בית התינוקות בקיבוץ גשר – סיפור ילדותו של סבא עמי

סבא עמי בקיבוץ גשר
סבא עמי ואיתי במפגש בבית הספר
וכך הוכנסתי בבריתו של אברהם אבינו ונעשיתי יהודי כשר וחסר

סבא עמי נולד בבית החולים בעפולה ולאחר כשלושה ימים בבית החולים התבשרנו שאנו יכולים לשוב הביתה, לקיבוץ גשר. כאן נכונה לי הפתעה ראשונה, לתומי חשבתי שכשנגיע לקיבוץ גשר ייקחו אותי לבית הורי כמו שעושים בכל העולם, אך להפתעתי הרבה נלקחתי לחדר בגודל בינוני ובו כחמש מיטות תינוקות לאורך הקירות ושם באחת המיטות שמו אותי כלאחר כבוד.

אמי הניקה אותי ולאחר כמה זמן נפרדה ממני לשלום ואני נשארתי בבית התינוקות כשמדי פעם עוברת המטפלת שלנו. לאחר כמה ימים נוספים פתאום הרגשתי המולה והתרחשות לא רגילה ולפתע אני רואה שגם אבי וגם אמי הגיעו לבית התינוקות, פתאום לוקח אותי איש עם זקן וכיפה והשכיב אותי על הברכיים של אבי ואז הרגשתי כאב חד.

סבא בילדותו

תמונה 1

כמובן שהתחלתי לבכות וכדי להרגיע אותי אבא שלי הכניס לי אצבע עם נוזל אדום וקצת מתוק, לימים הבנתי שזה היה יין. וכך הוכנסתי בבריתו של אברהם אבינו ונעשיתי יהודי כשר וחסר.

איתי הנכד: "היה לי מאוד כיף בפרויקט והייתי רוצה לעשות את זה שוב"

סבא עמי: "נהניתי לראות את איתי בבית הספר ונהניתי לספר על ילדותי בקיבוץ"