חוויות מבית הספר של סבתא איטה מלכיאלי

אני וסבתא
סבתא עם נכדיה
בית הספר של סבתי

שמי נוי אבן, אני משתתפת השנה בתוכנית הקשר הרב דורי ובמסגרת זו בחרתי להשתתף יחד עם סבתא שלי איטה מלכיאלי.

סבתי נולדה בישראל בעיר חולון בשנת 1951, קוראים לה איטה מלכיאלי, בקשתי מסבתא שלי לספר לי על תקופת ילדותה ולימודיה בבית הספר. מכיתה א' ועד כיתה ח' היא למדה בבית הספר רמז. אז בתקופת ילדותה לא היו חטיבות ביניים וכולם למדו בבית ספר יסודי שמונה שנים מכתה א' ועד כתה ח'.

סבתא סיפרה שבית הספר רמז היה מאוד נחמד, מפני שהיו לה הרבה חברים וחברות וגם המורים היו טובים. היא מאוד אהבה תקופה זו ויש לה זיכרונות טובים ונעימים מחבריה וחברותיה, מהמשחקים המשותפים בהפסקות

בכיתה ט' התחילה ללמוד במקום שנקרא סמינר לוינסקי המורים היו מאוד קשוחים.

מקצוע בית הספר המועדף עליה היה מתמטיקה היא מאוד נהנתה בשיעורי מתמטיקה ומפני זה הייתה גם מאוד טובה בו.

שני הדברים העיקריים שהייתה משנה בבית ספר בעבר הם שבכיתות יש מלא תלמידים ושהיה מלא בחינות בגרות היא הייתה משנה את דברים אלה מפני שהיא לא רוצה שלנכדיה יהיה את דברים אלה.

אני וסבתא שלי

הזוית האישית

נוי אבן: אני וסבתי מדברות המון, גם בטלפון. בשיחות שלנו דיברנו על מה שהיא חוותה כשהייתה תלמידה בבית הספר. למדתי מלא גברים חדשים על סבתי וסיפרתי לה על חיי הבית ספר שלי. זה מאוד שימח אותי ללמוד את הדברים האלו, אנחנו מדברות מלא ולא ידעתי את כל הסיפורים האלה לגביה, היה לי מאוד כיף לדבר איתה.

מותק
היא קוראת לי מותק כשם חיבה פירושה זה מתוק