בית הילל

הלל וסבא לנרד
מטורונטו לארץ ישראל

ילדות והתבגרות:
נולדתי בטורונטו שבקנדה בשנת 1940 במאי.
לאמי קראו סטלה ולאבי קראו פרי. הורי נולדו בקנדה, אבי גדל בטורונטו ואמי גדלה בדטרויט בארצות הברית.
סבי וסבתי משני הצדדים נולדו בגליציה ובאו לקנדה בערך ב- 1895. שפת אם היא האנגלית ואותה דיברנו בבית. המשפחה הייתה דתית.
הלכתי לבית ספר דתי עד סוף כיתה ח'. לאחר מכן הלכתי לתיכון ממלכתי עד סוף כיתה י"ג כנהוג. לא היה תיכון דתי בזמן הזה בטורונטו. בבית ספר עממי הדתי למדנו חצי יום לימודי חול באנגלית, וחצי יום לימודי קודש בעברית.
לאחר התיכון הלכתי לאוניברסיטה של טורונטו לקחתי קורסים בכלכלה  4 שנים וסיימתי ב-1963 עם תואר b.com. לאחר מכן התחלתי ללמוד לתואר ראיית חשבון ובמקביל עשיתי סטג' במשרד רואי חשבון. סיימתי עם תואר ראיית חשבון בשנת 1966.לאחר הלימודים טיילתי באירופה ובישראל, והחלטתי לעשות עלייה לארץ בשנת 1968. עבדתי עוד שנתיים בקנדה ובספטמבר 1968 עליתי ארצה ,בגיל 28 לבד.

ההגעה לארץ ישראל
כשהגעתי ארצה גרתי בבית ברודצקי רמת אביב, מקום שבו גרו עולים חדשים, למשך שנה.
הלכתי לאולפן למשך כמה חודשים לשפר את העברית ומצאתי עבודה, בעזרת הארגון לעולי צפון אמריקה אצל רואה חשבון. לאחר מכן עבדתי בארגונים תעשייתיים בתחום הכספים. את אשתי פגשתי בתקופה שעבדתי אצל רואה חשבון והתחתנו ב-1970.
גרנו בדירה שכורה בבני ברק עד שקנינו שם דירה קבועה. נולדו לנו שם שלושת ילדינו.
משם חיפשנו דירה יותר גדולה ומצאנו בפתח תקוה ושם אנו גרים עד היום.הילדים גדלו ולמדו בפתח תקווה. היום יש לנו 7 נכדים, 6 בנות ובן אחד בלי עין הרע.

תואר b.com
תואר בכלכלה