אנחנו משפחה אחת לעולם

סבתא צביה עם שירת התינוקת
סבתא צביה ושירת
סיפורה של סבתא פנינה ז"ל

שמי אנגמר צביה (פייג) נולדתי ברומניה עליתי בשנת 1951 לא"י עסקתי בהוראה בתחום החינוך המיוחד בבית הספר בו לומדת נכדתי והמפגשים היו מרגשים במיוחד. זכינו סבא יעקוב ואני להקים משפחה גדולה ומלוכדת

הפעם, שירת פנינה, נכדתי, אני רוצה לספר לך על סבתך פנינה צעירי ז"ל שלך, שלא הכרת ואת נושאת את שמה שירת פנינה.

סבתא פנינה ז"ל בילדותה

תמונה 1

אמא ואבא החליטו להתחתן בשעה טובה ומוצלחת ואנחנו הלכנו לפגוש את סבא יהוחנן וסבתא פנינה צעירי . בדרך חשבתי עכשיו אנחנו הולכים להיות משפחה גדולה. התרגשנו מאוד וכשהגענו סבתא פנינה יצאה ועמדה בפתח הבית חיבקה אותנו ואמרה "עכשיו אנחנו משפחה אחת לעולם" ואכן הפכנו למשפחה אחת. סבתא פנינה פתחה את הבית לנו ולכולם תמיד עם חיוך ושיר.

סבתא זכתה לשלושה נכדים, חמדת שרה, ישרון ומבשרת צפורה ושמחה איתם שמחה גדולה.

לצערי, סבתא חלתה וכאשר נפטרה ביקשתי מביתה משהו למזכרת. אמא נתנה לי כלי הגשה עבודת יד מקרמיקה ואני נוהגת להשתמש בהם בשבת וגם כאשר יש שיעור בפרשת שבוע בביתנו, אני מקדישה את השיעור לזכרה וזוכרת אותה באהבה רבה.

תמונה 2

כשנולדת החליטו לקרוא לך שירת פנינה ובחרו נכון, ואכן גדלת לנערה מקסימה, מלאת חן ואהבה, דומה לסבתא פנינה ע"ה.

יהי רצון שתמיד נהיה משפחה מלוכדת כמו שסבתא אהבה ולכבוד הבת מצוה שלך נברך אותך שישמור אותך הקב"ה בכל דרכיך והצליחי בכל מעשי ידיך. אוהבים מאד סבתא צביה וסבא יעקב.

הנכדה שירת פנינה: "הכרנו יותר אחת את השנייה וכל מפגש היה מהנה"

סבתא צביה: "אני מאחלת לך נכדה שלי, שכל חייך יהיו שיר שמח ו"אשת חיל מי ימצא ורחוק מפנינים מכרה"