אלו הם חייו של איציק גולדהורן

תמונה מ1958 סבי בפורים מחופש לקאובוי
כיתה א' בית ספר א.ד גורדון.
סיפור חייו של סבא שלי

סבי איציק גולדהורן נולד בישראל בבית חולים בני ציון (היכן שאני נולדתי). ב- 24.3.1953.

את יום ההולדת- סבא  משתדל להזכיר בתאריך המקורי בלי מסיבות גדולות.

סבא  שלי הבן השני במשפחה, וכך הוא מספר: "לא היה הבדל בין הילד הראשון לילד השני – היינו שני אחים, אחי הגדול היה ילד שקט ורציני- ההפך ממני ,אני הייתי יותר אנרגטי.

את חיי התחלתי בקיבוץ משם עברנו לקריית חיים לבית קטן, עם שני חדרים שחיו בו ארבעה נפשות. מסביב לבית היו שרותים.

במקום היו שירותים נוספים כמו : צרכנייה, קופת חולים, ובית כנסת.

שירתי בחיל השריון. כשהייתי בן שלוש  התרחשה מלחמת סיני , בכיתה ח' בשנת 1967 מלחמת ששת הימים, ובשנת 1973 מלחמת יום כיפור. מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות נגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים, שנתמכו על ידי חילות משלוח מארצות ערב, בעיקר מעיראק ומירדן. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. (ויקיפדיה).

השתתפתי במלחמת יום כיפור בתור מפקד טנק בגזרת סיני. קרב השריון של ה-14 באוקטובר 1973 היה קרב שריון גדול בין צבא מצרים ובין צה"ל שהתרחש ביומה התשיעי של מלחמת יום הכיפורים לכל אורך החזית היבשתית במערב חצי האי סיני. הקרב החל במתקפה מצרית מתוכננת בשישה מוקדים עיקריים, של כוחות שריון, חיל רגלים, ארטילריה, הפצצות אוויריות ופשיטות מוסקות של קומנדו. (ויקיפדיה) מלחמת יום כיפור הגיעה בהפתעה מוחלטת מצב הרוח של האנשים במדינה היה מאוד קשה.

תחביבי היו כדורגל וריקודי עם, והיתה לי ילדות שמחה.

הכרתי את אישתי ביום הולדת של חברים, והתחתנתי ב1975. כשהתחתנתי הייתי בן עשרים ושתיים, והחתונה הייתה במלון בנהריה. לא הייתה מסיבת טרום חתונה, כשנולד לי הילד הראשון הייתי בן עשרים ושבע".

סבא איציק: נהניתי מאוד מהמפגשים. שמחתי שיכולתי להעביר חלק קטן מילדותי לנכדתי.

נויה: היה כיף במפגשים, נהנתי לשמוע על כל המידע והדברים החדשים שלא ידעתי, ממש התרגשתי לקרת המפגשים.