אין לי ארץ אחרת

סבתא יהודית עם נכדתה נעמה
סבתא יהודית עם אחיותיה נעמי ומרים
עליה והתיישבות בארץ ישראל

נולדתי בבודפשט שבהונגריה לאבי יצחק צבי פנט ולאימי  חיה חנה, ב-13 לאוגוסט 1936- כ"ה אב התרצ"ו.

יש לי שתי אחיות. הבכורה מרים והאחות השניה נעמי ואנו קוראים לה "הוגי". גדלתי בעיירה "קונסטמיקלוש" שבהונגריה. שם עברתי את שנות השואה וברוך ה' אני ומשפחתי הקרובה נשארנו בחיים. היגרתי לארצות הברית לאחר מלחמת העולם השנייה.

בגיל 12 הגעתי עם הורי ואחותי הגדולה מרים לעיר דטרויט שבמדינת מישגין שבארצות הברית. כשהגעתי לארצות הברית ידעתי רק כמה מילים בודדות באנגלית ולאחר זמן קצר דיברתי אנגלית שוטפת. מהר מאוד מצאתי לי חברות חדשות והצטרפתי לתנועת הנוער "בני עקיבא" שבדטרויט. שם גם הכרתי את בעלי ישראל שהיה המדריך שלנו בתנועה. התחתנו  ונולדו לנו שישה ילדים.

תכננו במשך שנים לעלות לארץ ישראל  אך חששנו מקשיי הפרנסה וניסינו לחסוך כסף שיעזור לנו להיקלט בארץ. כשאבי נפטר הוא ביקש להיקבר בעיר הקודש "ירושלים" וכך עשינו. בשהותנו מחוץ לארץ החלטנו לא לחכות יותר לצבירת כסף לעליה אלא לעלות מיד. ארזנו את ביתנו ואת ששת ילדינו ועלינו לארץ ישראל בט' באלול תשכ"ט.

הגענו למרכז קליטה בעיר נצרת עילית ושם היינו באולפן וילדינו למדו במוסדות החינוך ורכשו במהירות את השפה העברית. במוצאי שמחת תורה בהקפות השניות בפעם הראשונה בחיינו הגענו למושב שדה יעקב שבעמק יזרעאל (כיום בתי חיה ומשפחתה גרים במושב זה).

לאחר כשנה במרכז הקליטה החלטנו לעבור להתגורר בירושלים, בשכונת רמת אשכול החדשה שנבנתה לאחר מלחמת ששת הימים. בתי חנה הייתה במחזור הראשון שסיים את בית הספר "פרדס" בשכונה החדשה ובתי השנייה חיה הייתה בגן הילדים הראשון בשכונה.

כשאורי אריאל שכיום מתפקד כשר החקלאות, הקים את הגרעין הראשון בגבעת המייסדים להתיישבות במעלה אדומים, הוא חיפש מתנדבים להשלים מניין בגבעה בשבתות, בגלל שבמשפחתנו יש ארבעה בנים, היינו מגיעים לשבתות לגבעה והתאהבנו במקום. לאחר כמה שבתות החלטנו לעבור לגור בקביעות בגבעת המייסדים במישור אדומים. ארזנו את ביתנו בירושלים ועברנו לגור במישור אדומים שהוא הגרעין הראשון לייסוד מעלה אדומים.

הקמת העיר מעלה אדומים

לאחר תקופת מגורים בגבעת המייסדים נערכה הצבעה בין המתיישבים איזה סגנון ישוב אנו רוצים (עיר, ישוב קהילתי, דתי, מעורב, חילוני…) בהחלטת הרוב הוחלט על הקמת העיר מעלה אדומים. אנו רצינו להמשיך להתגורר בקהילה קטנה יותר ויחד עם עוד חברים הקמנו באלול תשל"ט בספטמבר 1979 את הישוב הקהילתי" כפר אדומים" לכלל ישראל. דתיים וחילונים יחדיו כשהקמנו את הישוב הינו כעשרים משפחות גרנו בקרוונים קטנים וכיום אנו כבר מעל שלוש מאות משפחות ובנינו בתים יפים וחדשים. בכפר אדומים אנו גרים כיום ארבע דורות. אני, בני ומשפחתו, נכדי וניני.

בחודש אב האחרון משפחתי חגגה לי יום הולדת שמונים. אני מודה לקב"ה שזכיתי להקים משפחה גדולה ונהדרת בארץ ישראל! ברוך ה' יש לי כיום שישה ילדים, שלושים ושישה נכדים ובינתיים שלושים ושלושה נינים כן ירבו…

אני מודה לכם שקראתם את סיפורי ותודה לנכדתי המדהימה והחמודה אביטל יחיאלי שעזרה לי לספר לכם אותו.

"אין לי ארץ אחרת…"

אביטל יחיאלי: למדתי על משפחתי ועל ארץ ישראל לעומק. היה ממש מרתק ונהנתי מאוד לשמוע את הסיפורים.

"להשלים מניין"
בשביל לקיים תפילה צריך לפחות עשרה גברים מעל גיל בר מצווה (13) וכשחסר אנשים אז באים גברים נוספים כדי שיהיה מניין (עשרה אנשים)

מרכז קליטה
עולים חדשים המגיעים לארץ הולכים מתאספים ולומדים במקום זה משם הם מתחילים להשתלב ולהכיר את החיים בארץ ואת הארץ עצמה.

”בשהותנו מחוץ לארץ החלטנו לא לחכות יותר לצבירת כסף לעליה אלא לעלות מיד.“