אילנה מנשרוב הגשימה חלומה לעלות לישראל

חט"ב בו התקיימה תוכנית הקשר הרב דורי
הקשר הרב דורי בחט"ב אורט גוטמן
אילנה מנשירוב מספרת על המעבר מילדות לבגרות

שמי אגם מנשירוב, השתתפתי השנה בתוכנית הקשר הרב דורי, ובחרת להביא את תיעוד סיפורה של סבתי, אילנה מנשירוב.

סבתא אילנה מנשירוב מספרת לאגם

נולדתי בשם אליאנורה איליהגויב בשנת 1963 בברית המועצות.

הורי היקרים זיכרונם לברכה, אמי חיבה ואבי מתתיהו. אבי השתתף ונפגע במלחמת העולם השנייה כשנלחם בנאצים, ירו בו ונשאר לו כדור בראש וגם העין שלו נפגעה לכן הוא הלך עם רטייה על עין אחת כל חייו.

את שמי שינו לי בארץ ומליאונורה הפכתי לאילנה.

החלום לעלות לישראל

אבא שלי גם היה בין הראשונים שרצו לעלות לארץ, תמיד דיבר וחלם על היום שבו יעלה לארץ ישראל. הוא רצה להגיע לארץ וכך היה אבא ארגן את כל המשפחה – כולם עלו לארץ ישראל.

בשנת 1976 עליתי לארץ ישראל עם משפחתי, עלינו לארץ בטיסה, עליתי וגרתי בכרמיאל.

היו לי שבעה אחים: סבטלנה, ולדימיר, אדוארד, פרול, אלכס, ויקטור, אאידה וכולל אותי זה שמונה. כיום אנחנו חמישה אחים.

אני זוכרת שהיו היו לוקחים אותי בבית ספר לאולפן לשיעורים מיוחדים, כי לא ידעתי עברית היה לי מאוד קשה לשבת בכיתה מבלי לדעת מילה בשפה העברית בארץ. לא היו הרבה עולים חדשים יחד איתי אז היה לי מאוד קשה להתחבר ולהכיר חברים בארץ, גם לנסות ללמוד בבית ספר כי מלמדים בעברית אז היה לי מאוד קשה .

בהמשך הכרתי את בן זוגי והתחתנתי באור עקיבא, התחתנתי בגיל 16 וחצי ולאחר שנה כרעתי ללדת את בני הבכור דוד. נישאתי בגיל צעיר מאוד והבאנו לעולם את ילדינו, דוד – הבן הבכור, את בני השני משה ילדתי בשנת 1982 ואת בני השלישי אלירן ילדתי בשנת 1985. האחרונה חביבה, בתי מיטל נולדה בשנת 1990.

התגרשתי בשנת 1995 והתחתנתי שוב בשנת 2004 כשהייתי בת 40. מפה לא קרה הרבה, עברתי לגור בתל אביב.

כיום אני בת 60 ושמחה מאוד להשתתף בתוכנית הקשר הרב דורי עם נכדתי אגם.

המסר שהייתי רוצה להעביר לדורות הבאים הוא להמשיך הלאה ולא לוותר.

אגם: השתתפתי השנה בתוכנית הקשר הרב דורי ותעדתי את סיפורה של סבתי.

סבתא אילנה: כיום אני בת 60 ושמחה מאוד להשתתף בתוכנית הקשר הרב דורי עם נכדתי אגם.

מלחמת עולם 2
מלחמת העולם השנייה הייתה עימות צבאי עולמי, שנמשך בין השנים 1939–1945. המלחמה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית, מלחמת העולם השנייה הקיפה כמעט את כל העולם, כללה את גיוסם של מאות מיליוני בני אדם והובילה לכ-64.5 מיליון אבידות בנפש, יותר מבכל מלחמה אחרת. כמעט כל מדינות העולם השתתפו במלחמה בצורה ישירה או עקיפה. המלחמה התחוללה באזורים נרחבים על פני כדור הארץ, יותר מבכל מלחמה אחרת (ויקיפדיה)

”המסר שהייתי רוצה להעביר לדורות הבאים הוא להמשיך הלאה ולא לוותר.“