איך סבא שלי נקלט בארץ

אני ונכדתי נעמה

עליה
בילדותי בחו"ל למדתי עברית.
מכיוון שהעברית שלי הייתה טובה, אפילו לימדתי עברית. לכן, בתוך תוכי היה לי רקע ציוני.
אני והמשפחה החלטנו לעלות לארץ.
מבחינתי, אישית, לא היה לי קושי בשפה העברית אך הילדים שלנו בהתחלה התקשו עם השפה עד שלמדו. היו לנו כמה קשיי פרנסה וכעבור כמה שנים הכל הסתדר.

שירות צבאי
לאחר העליה לארץ לא הייתי מספיק צעיר בשביל לעשות שירות צבאי רגיל.
לכן, הוזמנתי על ידי הצבא לעשות שירות צבאי כדי ללמוד על שימוש בנשק וכו'. באותו זמן היו לי שלושה ילדים.
קבעו לי לשרת בבה"ד 4 (ראשי תיבות של בסיס הדרכה) קרוב לרמאללה.
שירתתי שם רק 18 יום בסך הכל מכיוון שבאותו זמן נולדה לי הבת הרביעית שלי, ליטל. לכן השתחררתי מהצבא זמנית כדי להיות איתה וחזרתי הביתה. אחרי כמה ימי חופשה, חזרתי לבסיס. המפקד שלי אמר לי שאני חופשי ושאני לא צריך לשרת יותר בצבא אז חזרתי הביתה. באופן אישי, אני לא רציתי לשרת בצבא כי היו לי כבר ילדים והתבגרתי.

קיבוץ
בצעירותי ובנעוריי השתתפתי בתנועת נוער בחו"ל.
אני ועוד כמה חברים שלי מהתנועה נסענו לארץ מטעם סוכנות היהודים.
היינו בקיבוץ בשם מעלה החמישה קרוב לירושלים. באותו קיבוץ לימדו אותנו איך עובדים החיים בקיבוץ. בנוסף, עבדנו בכל מני תחומים בקיבוץ.
כגון: קטיף ענבים, קצירת שדות חיטה וכו'.

כיום אני גר בתל אביב. נולדתי בשנת 1934 ואני בן 82.
יש לי 4 ילדים, 11 נכדים  ו-7 נינים.
כיום אני פנסיונר ואני אוהב להעסיק את עצמי בגינה שלי ובילדים שלי.
 אני עובד בבית ויש לי כמה נכסים שאני מטפל בהם.

העשרה
המסורת המדהימה של יהודי איספהאן.- "הקהילה היהודית של העיר העתיקה איספהאן שבאיראן – שחלקה, ככל הנראה, צאצאים לעשרת השבטים – נושאת עמה סיפור נסים מדהים. שם התגלתה סרח בת אשר, נכדת יעקב אבינו, למלך הפרסי שאה עבאס הראשון, ודרשה ממנו לבטל את הגזירות נגד היהודים. המערה בה התגלתה אליו מכונה "מאמה סאר'ה" – אמא סרח – ויהודי איראן נהגו לבקר שם מראש חודש אלול ועד יום הכיפורים".

בה"ד 4
בה"ד 4 הוא ראשי תיבות לבסיס הדרכה. בבסיס זה עושים טירונות וקורסים לחיילים.

יהודי איספהאן
המסורת המדהימה של יהודי איספהאן. הקהילה היהודית של העיר העתיקה איספהאן שבאיראן – שחלקה, ככל הנראה, צאצאים לעשרת השבטים – נושאת עמה סיפור נסים מדהים. שם התגלתה סרח בת אשר, נכדת יעקב אבינו, למלך הפרסי שאה עבאס הראשון, ודרשה ממנו לבטל את הגזירות נגד היהודים. המערה בה התגלתה אליו מכונה "מאמה סאר'ה" – אמא סרח – ויהודי איראן נהגו לבקר שם מראש חודש אלול ועד יום הכיפורים

”בתוך תוכי היה לי רקע ציוני“