אחותי התאומה ואני

מירה עם ליהי ועמרי
מירה ואחותה התאומה ב 1972 בבית ההורים
סיפורה של מירה רון

אמה של מירה הייתה בהריון בשנת 1958, בזמנו לא היה US (אולטרה סאונד) בכדי לדעת מה מצב העובר.

היה אז חוסר וודאות מוחלט ולא היה מידע ונתונים של העובר. המשפחה לא ידעה את מין העובר, לא צבע עיניים וכו. כך קרה שביום לידתה של מירה משפחתה לא ידעה שבבטן אמה יש עוד תינוקת. גם בתחילת הלידה המילדת לא שמה לב שמשהו שונה, ואז אימא של מירה הרגישה תזוזות עזות בבטנה והבינה שיש עוד תינוקת, רק אז המילדת הבינה ויילדה את אחותה התאומה.

מירה ואחותה התאומה בילדותן

בית ספר

״נולדנו בבני ברק למרות שלא היינו דתיים״ – סיפרה מירה. למדנו בבני ברק, בית ספר  היסודי היה מכיתה א' עד כיתה ח'. כאשר הגענו לגיל בית ספר למדנו באותה כיתה. אז לא היה נהוג להפריד תאומים כמו היום, והמורה רצתה את שתינו בכיתתה. זאת הייתה טעות מבחינתנו.

הכניסו את שתינו לאותה כיתה. היינו מאוד שונות ובמראה אחת מהשנייה. אחותי הייתה תלמידה מאוד טובה וחכמה. אני לעומתה  הייתי שונה לגמרי, אהבתי בעיקר לבלות עם חברים. אני ואחותי התחלקנו בתפקידים. כל אחת עשתה בשביל השנייה את מה שהיא יותר התחברה אליו.

לא היה מקובל להבריז מבית הספר, היה חשוב מאוד להגיע לבית הספר. בית ספר בעיני הוא מוסד בעל ערך מאז ועד היום, אך בעבר היה לו הרבה יותר משמעות.

תמונה משפתית

חפץ

מירה עונדת שעון מהילדות שהיה קשה להשיגו. גם בגלל ששעונים היו מאד יקרים וגם בעקבות המצב הכללי אז.  הרגע הזה, שבו הוריה הצליחו לקנות לה את השעון לכבוד יום הולדתה השתים עשרה, בת המצווה שלה, היה מאוד מיוחד בשבילה.

חג הפסח בקיבוץ

אחותי הגדולה גרה בקיבוץ. הורי לקחו אותי ואת אחותי התאומה לחגוג את ליל הסדר בקיבוץ אצל אחותי. ליל הסדר נחגג בחדר האוכל של הקיבוץ ביחד עם כל חברי הקיבוץ. יש לי המון חוויות טובות משם היא מאוד נהנתה לחגוג את החג ביחד עם כולם והיא הרגישה תחושה מדהימה ובלתי נשכחת היא הרגישה שייכת לשם ואהובה.

אהבתיה את השירים את הזיכרונות הטובים משם וגם את קריאת ההגדה בארמית שכיום כבר אני לא כל כך אוהבת…

הזוית האישית

אנחנו מאוד נהנו בפרויקט הקשר הרב דורי, חיכינו בקוצר רוח למפגש של פעם בשבועיים בשביל לשמוע עוד מהסיפורים של מירה מילדותה

אנחנו חושבים שזה חשוב הקשר בין הדור הצעיר לבוגר להיחשף לדברים שאנחנו כיום לא נוהגים לעשות ולהיות מופתעים כל פעם מחדש.

ליהי: ״הפרויקט הזה לימד אותי שככל שהזמן עובר הדורות משתנים, חשוב שנדע מאיפה באנו ולאן אנחנו הולכים.״

עמרי: ״הקשר הזה לימד אותי על מה שהיה בדור שלהם וכמה שהוא שונה מהדור של היום והיה לי ממש כיף לשמוע את השוני הזה ממירה״

אז תודה לך מירה על סיפורים מעניינים ומרתקים נהנו מאוד

ליהי ועמרי

אולטרה סאונד
בדיקת דימות בעזרת אולטרה סאונד (על-שמע), המשמש בעיקר לדימות איברים פנימיים, גודלם, המבנה שלהם ופגיעות בהם.

”אני ואחותי התחלקנו בתפקידים. כל אחת עשתה בשביל השנייה את מה שהיא יותר התחברה אליו.“