אורית בריק מספרת על תעודת העולה של אביה

ביקור משפחתי בנאס"א
תמונה מילדותי
סיפורה של אורית בריק

שמי אורית בריק נולדתי בתאריך 26.12.1978, בבית חולים עפולה בשם אורית רובין, לזוג הורים צעירים שעלו מרוסיה ועברו כאן בישראל את כל קשיי העלייה וההסתגלות של זוג צעיר בארץ זרה.

הורי הגיעו הישר משדה התעופה למגדל העמק, עיירת פיתוח. שם עברה כל ילדותי ותקופת נעוריי. הייתה לי ילדות נפלאה, מאוד שמחה.

בילדותי

תמונה 1

בסיום הלימודים התגייסתי לצבא, בשירות הצבאי שלי, עשיתי תפקיד משמעותי כסמלת מחלקה בחייל הנח״ל, אף זכיתי להיות מועמדת למצטיינת נשיא וקיבלתי את אות ההצטיינות של חיל הנח״ל.

בסיום שירותי הצבאי טסנו אני ויובל, בן זוגי (כיום בעלי) לטיול בדרום אמריקה ולאחר מכן עברנו לגור יחד ולעבוד בארצות הברית. שם חיינו כשנתיים, תקופה מאוד מלמדת ומהנה. החזרה ארצה לא הייתה פשוטה, אך החלטנו שזהו הבית שלנו וישראל זאת המדינה שלנו ואין לנו ארץ אחרת.

עם חזרתי התחלתי לימודי תואר ראשון, בסיום הלימודים לאחר כשמונה שנות חברות, נישאתי לבחיר ליבי יובל. ביחד הקמנו משפחה לתפארת ויש לנו שלושה בנים, הבכור גל, האמצעי מעיין והבן הצעיר עמית.

החלק המשמעותי והטוב ביותר בחיי הם משפחתי וילדי והתפקיד המשמעותי ביותר והמתנה הגדולה עבורי היא להיות אימא לשלושה בנים מדהימים שהם כל מבוקשי. אנו משפחה שמחה אוהבת ומאושרת שחיים יחד בגבעת אלה גדלים ומתפתחים יחד נהנים מהחיים שלנו כמשפחה .

תעודת העולה של סבא ראובן רובין ז"ל

החפץ שבו בחרתי הוא, תעודת העולה של סבא ראובן רובין ז"ל. תעודת עולה זו נשמרה אצל סבתא לילי והיא הביאה לי אותה. תעודת העולה הזו נשמרה בביתם של סבא וסבתא שלי מהתאריך 17.02.1967 היום בו הם עלו ארצה כעולים חדשים.

זהו פנקס – כחול תעודת עולה, שסבא שלי קיבל ביום בו הגיע ארצה, זוהי תעודה המעידה על אישור עלייה ארצה. התעודה בעלת חשיבות רבה ומרגשת עבור המשפחה שלנו, אחרי תקופה ארוכה בה סבא וסבתא חיכו לעלות ארצה.

התעודה מסמלת את תחילת החיים והעתיד של כל הדורות של המשפחה שלנו בארץ ישראל.

הזוית האישית

עמית: היה לי מאוד כיף מעניין חוויתי חוויות חדשות עם אימא ושמחתי לשמוע על סבא וסבתא שלי ועל עלייתם לארץ.

נאס"א
מנהל האווירונאוטיקה והחלל הלאומי.