אולגה בלבן

תנומה משותפת מטיול אופניים
טיול משפחתי
חחייה של אימי בארץ ואת תהליך העליה

אמא שלי, אולגה בלבן, נולדה בשנת 1984, בדנייפר שבאוקראינה.

בשנת 2001, בגיל 17.5, עלתה לארץ במסגרת תכנית עליה בשם "סלע", שמיועדת לנוער שעולה לבד לארץ, ללא ההורים. אמא שלי הייתה בתוכנית במשך שנה, בשנה הזו למדה באולפן.

לאחר סיום התוכנית התגייסה לצה"ל מרצונה האישי, שירתה בצה"ל בתור פקידה ואחר כך עברה לתפקיד שומרת מתקנים. לאחר סיום הצבא הלכה לעבוד וגם ללמוד.

עם השנים הכירה את בעלה לעתיד, אבא שלי.

אבי ואימי

בזמן שהיא עבדה, אביה נפטר, ולא היה לה באותו רגע מספיק כסף זמין כדי לטוס, אז היא נאלצה ללוות כסף מחבר ולחפש כרטיס טיסה ליום וזמן הלוויה. מצאה את הכסף הנדרש והזמינה כרטיס טיסה. בגלל שלא היה כרטיס זמין איחרה ללויה ביום.

בהמשך השנים התחתנה עם אבא שלי, וסבתא שלי החליטה שהיא גם עולה לארץ. סבתא שלי לא הגיעה לחתונה בגלל בעיות בהוצאת הדרכון.

עד היום אמא שלי לא שולטת טוב בשפה, מכיוון שעובדת בעיקר עם המגזר הרוסי.

היה מעניין

אולפן
אולפן הוא בית ספר ללימוד אינטנסיבי של השפה העברית. האולפנים מיועדים בראש ובראשונה לעולים חדשים במסגרת תהליך הקליטה. בנוסף יכולים ללמוד בהם גם תושבי חוץ ותיירים.

”עלתה לארץ במסגרת תכנית עליה בשם "סלע"“