אודות סבתא וסבא

סבתא וסבא עם בת דודתי קורל
בית הספר
על סבתא ציפי וסבא חיליק בקצרה

לסבתא שלי קוראים ציפי גולדנברג, היא נולדה בשנת 1946, בפולין בעיר גלוגוב – GLOGUV.

בשנת 1957, כשהייתה בת 11, היא עלתה עם משפחתה לארץ. המשפחה הגיעה לעיר נשר. סבתא הצטרפה לבית הספר העממי בעיר, בו למדה עד כיתה ח. לאחר מכן, מכיתה ט' ועד י"ב היא למדה בפנימיית כפר גלים, בית ספר חקלאי בחוף הכרמל.

באחד הימים, כשסבתא הייתה בת 18, היא הלכה עם חברים למסעדה ושם היא פגשה את מי שיהיה בעלה ואחר כך גם סבא שלי.

לסבא שלי קוראים חיליק גולדנברג.

הוא נולד בשנת 1941 ברומניה, בתקופת השואה. עד גיל שלוש הוא היה במחנה ריכוז. לאחר שהם שוחררו מהמחנה, יחד עם אמו הוא עלה ארצה בספינה.

סבא וסבתא התחתנו, עברו לגור בקריית ביאליק. בשנת 1971 ליאורה (דודה שלי) נולדה, ואחר כך צביקה, אבא שלי נולד.

הנכדה רוני: נהניתי מאוד להכיר יותר לעומק את שורשי משפחתי ואני מאמינה שהדבר יעזור לי מאוד בהמשך.

כפר גלים
כפר נוער חינוכי, השוכן בגבולה הצפוני של מועצה אזורית חוף הכרמל, במבואותיה הדרומיים של העיר חיפה. הכפר ממוקם למרגלות רכס הכרמל, סמוך לחוף הים התיכון. ויקיפדיה

”כשסבתא הייתה בת 18, היא הלכה עם חברים למסעדה ושם פגשה את מי שיהיה בעלה ואחר כך גם סבא שלי.“