אהבתי לשירות הצבאי – איתן ולרשטיין

אריאל וסבא איתן במסגרת התכנית
סבאי מקבל את אות החייל המצטיין
ילדותו ונעוריו של סבא ושירותו הצבאי

שמי איתן ולרשטיין, אני יליד ישראל, נולדתי בתאריך 30.10.1949 להוריי – שושנה ואברהם ולרשטיין.

הוריי נולדו בפולין: אבא מלבוב ואימא מויסצ'ק. הם עלו לארץ בנפרד והכירו בארץ ישראל ולאחר מכן התחתנו בארץ. נולדו  לי שלושה אחים ואני הצעיר ביותר.

כשהייתי יותר קטן, לא סיפרו על השואה. רק על זה שההורים שלי היו ב"יד ושם", ומשם נשארו רק ניירות. אמי הייתה תופרת, היא תפרה כל מיני בגדים וגם תחפושות. אבא שלי היה נגר שעבד בנגריה בחיפה. היה לו מקצוע (כלי עבודה) שהוא מאוד אהב, הוא נתן לי אותו מזמן.

המקצוע של סבא

תמונה 1

למדתי בבית ספר מפלסים בקריית ים שעדיין קיים היום. כשעברתי לחיפה למדתי בבית ספר לשדה שהיום הוא מוזיאון חיפה. בבית הספר היו שיעורי כלכלת בית ושיעורי חקלאות, אבל אני אהבתי לעבוד בחדר האוכל. לימים העבירו את שיעורי החקלאות לכפר גלים.

כשהייתי יותר צעיר הייתי בתנועת הנוער "מכבי צעיר", עד היום תנועת הנוער קיימת ופועלת. לימים שיחקתי במכבי חיפה כדורסל. בתקופת הנעורים היו לי תחביבים של מלאכה, נגרות בעיקר.

בשירותי הצבאי הייתי בהנדסה, עסקתי במיקוש בגבול המזרחי עם ירדן. בהמשך השירות הקמנו במיצרי טירן מאהל להטעיית הירדנים במזח בשארם א-שייח. במילואים לחמתי במלחמת יום הכיפורים בתעלת סואץ. כשהייתי בסדיר קיבלתי את אות נשיא המדינה על כך שהייתי חייל מצטיין.

סבא מקבל את אות החייל המצטיין

המסר ממני לדור הצעיר הוא – לקבל את הערכים של מדינת ישראל ולשמור על המולדת.

הזוית האישית

אריאל: במסגרת תכנית הקשר הרב דורי יצא לי לדבר יותר עם סבא ולמדתי הרבה על העבר של סבא, יותר ממה שיכולתי לדמיין.

מקצוע
סכין מיוחדת לחיתוך עץ.