אהבה ממבט ראשון

אורי בבר המצווה

הבית שלנו היה בית גדול ואמיד, עם עוזרים רבים וגינה גדולה.

בשנת 1962, כשהייתי בן תשע עליתי ארצה ממרוקו יחד עם משפחתי והתגוררתי בעיר אופקים.

באופקים קיבלנו דירת חדר לתשע נפשות – זוג הורים, שלושה אחים וארבע אחיות.

אחי הבכור לא הצטרף אלינו, הוא  נשאר לגור בצרפת וכיום הוא מתגורר בדנמרק.

כשהגענו לביתנו באופקים קיבלנו ציוד ראשוני לבית: תחילה קיבלנו מספר מזרונים, מנורת פתיליה, ארונית קטנה ומעט כסף למחייה עד אשר המשפחה תתארגן ותוכל להתפרנס.

מכיוון שהגענו ארצה  מספר ימים לפני חג הפסח חגגנו את החג הראשון באופקים.

בליל הסדר כל המשפחה התיישבה מסביב לשולחן, שהספיק בקושי לארבעה אנשים, אך בכל זאת היינו מאוד מרוצים מכך שהגענו לארץ הקודש.

אני זוכר שבשנים הראשונות היו למשפחתי קשיי קליטה וקשיים כלכליים, אשר השתפרו עם השנים.

ילדות בארץ

אני השישי במספר האחים, ולפי הסיפורים של אחיי הגדולים הייתי ילד מאוד שובב והוריי זומנו לבית הספר פעמים תכופות…

למדתי בבית הספר היסודי "הגבעה" שבאופקים, ובתיכון למדתי בפנימיית "נעורים" בכפר ויתקין.

אני זוכר שבגיל 13 חגגתי את בר המצווה שלי בכותל, נסענו רק אני ואבי, לבדנו,  להניח תפילין ולעלות לתורה.

בשנת 1972 התגייסתי לצה"ל שרתי בחיל רגלים כנהג זחל"מ בבסיס בעין יהב שבדרום. לאחר שנה וחצי השתחררתי עקב פציעה שנגרמה מתאונת דרכים קשה.

אני בצבא

ההיכרות עם רחל, אשתי

כאשר גרתי באופקים גם אחיה הגדול של רחל, רפי, התגורר שם. משפחתי גרה באותה השכונה שבה רפי גר וכך, בשכונה, כאשר באה לבקר את אחיה, פגשתי את רחל. חיזרתי אחריה רבות ואף עזבתי למענה את חברתי הקודמת, זו הייתה אהבה ממבט ראשון….

במשך שנה היינו חברים ולבסוף החלטנו להתחתן. בחתונתנו הייתי כבן 24 ורחל הייתה בת 19. כיוון שלאשתי רחל היה קשה לגור במרחק ממשפחתה עברנו להתגורר לידם בקריית מלאכי.

תחילה גרנו ברחוב 'קיבוץ גלויות' שם נולדה אמך, לירית,  בשנת 1978. לאחר מכן עברנו לגור ברחוב הרצל, שם נולדו שני  דודייך. ליעוז ב-1980 ועידן ב-1987.

כשסבתא רחל הייתה בהריון עם חן, עברנו להתגורר ברחוב 'בר יהודה' שנקרא כיום 'אדם יקותיאל'.

בצעירותי התנדבתי  במד"א בתפקיד נהג אמבולנס.

הזוית האישית

נועה: במהלך תיעוד הסיפור למדתי המון דברים חדשים על סבי וילדותו. היה לי מאוד מהנה ומרגש לשמוע את סיפור היכרותו עם סבתי, זוגיות ארוכת שנים שכזו לא מוצאים בכל יום. למדתי גם על השנים הראשונות שלו בארץ, אשר היו קשות ושונות מאוד ממה שיש לי. זה גרם לי להעריך הרבה יותר את מה שיש לי כיום.

נגמ"ש
(ראשי תיבות של נושא גייסות משוריין או נוֹשֵׂאת גְּיָסוֹת מְשֻׁרְיֶנֶת[1]) הוא רכב קרבי משוריין (רק"ם), שמטרתו העיקרית היא תובלה ממוגנת של כוחות אל ובחזרה משדה הקרב.

”יל הסדר כל המשפחה התיישבה מסביב לשולחן, שהספיק בקושי לארבעה אנשים“