על אהבת אנשי ספר

שרה והתלמידה ליאל בתהליך התיעוד
שרה רחמנינוב ובעלה משה
עליה משיראז

"שמי שרה רחמנינוב, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר יחד עם בעלי משה רחמנינוב ועם התלמידות שי וליאל. סיפרתי לליאל בקצרה את סיפורי.

נולדתי באיראן בשנת 1947. משפחתי עלתה מאיראן מתוך אהבת ארץ ישראל, סבא וסבתא שלי וגם הורי היו ציונים. סבא שלי היה רב גדול, שמו היה מולה רחמן. הייתה לו אהבה גדולה מאוד לארץ ישראל. בעקבותיו עלו לארץ הרבה תלמידים שלו. בשנת 1952 הגיעה המשפחה שלי מאיראן, מהעיר שיראז. אני נולדתי אחרי שלושה בנים – בת הזקונים".

על הצד של אביה נמנו אנשי ספר, ואילו מהצד של אמה היו בעיקר אנשי עסקים. השילוב הזה נוצר משום שסבא של שרה רצה שאמה תתחתן עם משפחה שאינה מעורבת במסחר אלא בתורה ובאהבת ארץ ישראל.

כשעלו לארץ, תקופת הקליטה הייתה קשה. "עם השנים התגברנו על זה", מספרת שרה. בבית בפרס שמה היה אומה וגם נפורן. עם העלייה לארץ החליפו את שמה המקורי לשרה, כפי שהיה נהוג אז. בעקבותיה של שרה עלו לארץ אחותה ושני בניה.

משפחתי היקרה בטיול לצרפת באזור אלזס עם כל בני המשפחה

תמונה 1

"במשך הרבה שנים התנדבתי בויצו – ארגון התנדבותי. נהגתי כל חיי באהבה ועזרה לזולת בכל התחומים, גם מחוץ לויצו."

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי על ידי התלמידה ליאל יעקובוב מכיתה יא 3 בבית הספר התיכון מיתר.

שרה ומשה רחמנינוב במהלך עבודת התיעוד

תמונה 2

את סיפורו של בעלי משה, שהשתתף עימי בתכנית הקשר הרב דורי, ניתן לקרוא בקישור זה: משה עלה מאירן בגיל שבועיים.

ויצו
ויצו (WIZO – ראשי תיבות באנגלית של ארגון נשים ציוני בינלאומי, Women's International Zionist Organization) הוא ארגון נשים יהודיות בישראל ובעולם. ויקיפדיה.

”נהגתי כל חיי באהבה ועזרה לזולת, בכל התחומים.“